项目位于乌拉圭的一个开放、富有节日氛围的小村庄。建筑师顺应当地特色,打造了一处充满生活气息、可邀好友共聚的房子。

The small village of Jose Ignacio is well known for its social and festive atmosphere, so it is just fitting to take advantage of its characteristics and propose a house intended for well living, well hosting and enjoying with friends.

▼建筑立面,exterior view ©Jose Pampin

项目聚焦于两个战略方位,抬升的平台对应着一望无际的海景。平台之上,玻璃屋顶覆盖着不同朝向与高度的错落体量,将起居室、餐厅、厨房以及带有烧烤架和烤箱的露台整合起来,展示着四面八方的风景。

This project outlines two strategically positioned with one cantilevered floor and endless ocean views. The glass filled top floor defined by volumes placed on a flat platform in different angles and heights, and not aligned to showcase the vista, harmoniously houses the living room, dining room, and a chef’s kitchen with a patio for barbeque grill and wood burning oven.

▼建筑立面,the facade ©Jose Pampin

▼错落体量,not aligned volumes ©Jose Pampin

▼建筑入口,main entrance ©Jose Pampin

▼入口内部视角,view inside the main entrance ©Jose Pampin

▼立面材质,facade materials ©Jose Pampin

建筑师在甲板上开辟了观赏海景的私密一角,同时在顶楼布置了更加私密的生活区。宽敞的主套房专为景观打造,将Jose Ignacio的风景引入室内。

The interior angles afford an unconventional outdoor area with intimate corners and decks boasting ocean views. Also on the top floor, tucked in a more secluded area is the couple’s living corner, a generous main suite strategically positioned for ample views of “Il Faro de Jose Ignacio”.

▼露台用餐区,open dining area on the platform ©Jose Pampin

▼观赏海景的甲板,decks boasting ocean views ©Jose Pampin

▼从室内看甲板,view of the deck from the interior space ©Jose Pampin

▼顶层居住区,the living space ©Jose Pampin

▼厨房区,the open kitchen ©Jose Pampin

▼餐厅区,the dining space ©Jose Pampin

▼餐桌上方的灯具设计,lighting over the dining table ©Jose Pampin

住宅下层的宾客区设有4间套房,满足了独立性和私密性。精心设计的挖空体量形成了混凝土楼梯间,分隔开宾客区与相邻的服务区。此外,外部楼梯可将顶层与街道直接相连。项目证明,巧妙的建筑方案能够克服地形和空间的限制,将制约条件转化为创造性元素。

A guest area with 4 suites in the lower level gives its guests independence and privacy. Adjacent and separated by a well-designed aperture exposing the back of the internal concrete stairwell is the service quarters. In addition, an external stairwell connects the top floor directly to the street. This  project  has  proved  that  an  ingenious  architecture  program  can  defy  many topographical and space restrictions turning limitations into creative opportunities.

▼客房区室内走廊,view of the corridor in guest area ©Jose Pampin

▼卧室,the bedroom ©Jose Pampin

▼首层平面,ground floor plan ©Candida Tabet Arquitetura

▼二层平面,first floor plan ©Candida Tabet Arquitetura

▼立面图,elevations ©Candida Tabet Arquitetura

▼剖面图,sections ©Candida Tabet Arquitetura

 

Project: Casa Gaviotas, La Ignácia
Location: Jose Ignácio, Uruguay Client: FT & TT
Construction completion date: 2020 Built area: 492,05m²
Site area: 810m²
Architecture: Candida Tabet
Collaborator Architect: Santiago Fernández
Construction: Muravi, Rubem Martines
Construction Management: Léo Bagurskas Engineering: Nicolas Mendez
Electrical Engineering: Leticia Di Fabio
Hydraulic Engineering: Mariana Caceres Kitchen: Florence
Frames: Alufran S.A.
Steelframe: Marcelo Moreto
Lighting Design: Candida Tabet
Interior Design: Thereza Tabet

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。