Loch大街住宅结合了传统与现代设计的精髓,用两种不同的语言创造出一个完整的故事。本案的业主于2014年购置了这座修建于1911年的别墅,它位于维多利亚州Ballarat市中心的一个古雅的街角,展现了该城市自维多利亚时代遗留下来的风格与特征。维持完好的建筑场景是Here Studio(建筑设计方)在该项目中重点考虑的因素,因此,历史性的外墙被保留下来,从而与场地周围的房屋在视觉上保持一致。

Loch Avenue residence is a culmination of traditional and contemporary design, fused to create a continuous story in two distinct halves. Purchased in 2014, the renovated 1911 cottage is situated in a quaint nook at the heart of Ballarat, a Victorian city renowned for its colonial-era heritage. The well-preserved architectural scene of Ballarat was a key consideration of this project, for architectural practice Here Studio, thus the historic facade was maintained for visual consistency amongst neighbouring properties.

▼住宅外观,exterior view © Marnie Hawson

从街道上看时,人们很难猜到建筑后方加建了一个与其精致的外立面截然相反的空间。这个新建的部分包含了最具创新性的当代元素,例如专为该项目定制的铝制饰面,将房屋的后半部分包覆在一个有着独特几何感的墙体内部。这一超现代的立面非常自然地从具有传统感的主立面流向建筑后方,以出人意料而又精彩的方式,使用户得以在一座建筑中同时体验到来自两个世纪的居住场景。

From a street view one would never guess the rear extension is the polar opposite to the delicate facade, encompassing all the contemporary finishes at the forefront of innovative design. Aluminium cladding specifically manufactured for this project, engulfs the back half of the property in a geometric pattern that boasts originality. This ultra-modern facade effortlessly flows on from the traditional front in the most unexpected, yet brilliant way, allowing visitors to roam in and out across two centuries of residential design in one house.

▼建筑的后半部分,拥有独特几何感的墙体 © Marnie Hawson
the back half of the property in a geometric pattern that boasts originality

带有传统铁艺栏杆的阳台、微妙变化的灰色和简约美观的灌木丛共同延续了场地的原始气质,同时也为The Stylesmith工作室的设计师Nicole Rutherford提供了设计室内空间的灵感。海军蓝、清爽的白色和小巧的金色装饰形成完美搭配,悬挂的照明装置作为对维多利亚时代建筑的高耸天花板的回应。经过谨慎挑选的色彩与克制的装饰风格使房屋中更具结构性的元素得以展现,包括在修复后变得愈发优美的彩色玻璃窗。

Verandahs mimicking traditional cast iron lace, subtle greys and simple shrubbery were used to achieve this, and provided inspiration to interior designer Nicole Rutherford from The Stylesmiths when approaching the front half of the house’s interior design. Navy blues, crisp whites and small golden accents worked perfectly, whilst hanging lighting fixtures play tribute to the high ceilings of the Victorian era. Careful choice of simple colours and restrained styling allowed the more structural elements of the home to sing, including the beautifully restored lead-light windows.

▼庭院,courtyard © Marnie Hawson

▼经过修复的彩色玻璃窗 © Marnie Hawson
the beautifully restored lead-light windows

在建筑内部,从每个角度都可以感受到设计试图传达的强烈情感。本案业主是一家位于上海的咨询公司的老板和CEO,他希望将其丰富的海外工作和旅行经历、以及他对亚洲设计的喜爱之情展现在自宅的设计当中。中式家具、艺术品和装饰品与房间内其他补充性的家具搭配在一起,共同创造出一种现代折中主义住宅所特有的微妙的和谐感。

Inside, indisputable emotion has been accounted for at every perspective. Having been extremely well travelled in his role as owner and CEO for Shanghai-based brand consultancy The Silk Initiative, Andrew wanted his Australian home to reflect his overseas career and travels. His love of Asian design influenced all decisions, working around the existing collection of Chinese furniture, artwork and ornaments. These pieces are scattered around the home alongside complementary furnishing selections, chosen for their unobtrusive design. Eloquent pairing of existing components with updated features is a delicate harmony to find in a modern eclectic home.

▼起居室,living room © Marnie Hawson

▼层级的变化定义不同的区域 © Marnie Hawson
the structural levels define different living zones

Loch大街住宅是一处宁静的庇护所,释放着低调却又华丽的气质,以及渴望成为对话中心的意愿。独特的家具陈设方式使居住者能够在开放的空间中流畅地穿行;多样的座位区为朋友、家人和宠物之间的交流创造了机会。结构层级的变化定义出多个独立的生活区域,并为之赋予了不同的特征与功能性。

This Ballarat home has been designed as a calming sanctuary, exuding with quiet opulence and a desire to be the centre of conversation. Particular furniture placement assists the open flow that moves from one space to the next, through the many seating areas offering opportunity for dialogue between friends, family and pets. Utilising the structural levels, individual living zones have been created taking on their own identity and purpose.

▼厨房,kitchen © Marnie Hawson

▼卧室,bedroom © Marnie Hawson

Completion date: 2020
Project team: The Stylesmiths (Interior Design)

发表评论

您的电子邮箱地址不会被公开。