Riesco Leguía是一个房地产项目,位于圣地亚哥Presidente Riesco大街和Augusto Leguía Norte大街交界的转角处,周边多是更新后的办公和住宅楼。

The Riesco Leguía building is a real estate project that is located on the corner between Presidente Riesco street and Augusto Leguía Norte street in a area of Santiago with renovated office and residential buildings.

▼建筑远景外观,distanced external view of the building ©Roland Halbe

项目共有十二层,其中设置了36套公寓,分为75,110和115平米三种户型。此外,建筑中还设有入口层和顶层公共空间,配有泳池和烧烤区,以及三个地下室。设计包含了两种相反的策略,一种向心,一种离心。向心策略将邻里和周边环境中的元素与项目本身的特征结合在一起;离心策略则是指使用者在项目内的体验。

There are 36 apartment units of 75, 110 and 115m2 spread over 12 floors. In addition, an access floor, the top floor, common with a pool and barbecue area, and three basements. The decisions we make for the project are divided into two opposite exercises, one centripetal and the other centrifugal. The centripetal allows us to understand those elements of the neighborhood and environment that intervene in the definitions of the project and the centrifugal, are the experiences of the user through the project.

▼建筑外观,external view of the building ©Roland Halbe

建筑的四个立面均采用模糊的设计方式,避免出现正立面和背立面之分,使住宅单元可以获得不同方向的景观。

The building is developed in an equivalent way towards its four orientations, in order to avoid the scheme of a “front and a back”, allowing to incorporate other views to the units.

▼建筑立面没有正背之分,there’s no front or back facade of the building ©Roland Halbe

项目采用中部核心筒、四周立柱的结构形式。144×30厘米裸露的混凝土柱沿着楼板边缘,每层向相反方向偏移72厘米,打破建筑在高度上的连续性,增加了上层空间的景观视野。

The structural scheme consists of a system of perimeter columns and a central core. These 144cm x 30cm exposed concrete columns move 72cm along the edge of the slabs in opposing directions. This breaks the vertical serialization of the house in height, with the purpose of increasing the views on the upper floors.

▼偏移的立柱打破立面的连续性,moved columns break the serialization of the facade ©Roland Halbe

项目解放了全部一层空间,除了接待区,全部通透宽敞,为公共活动所用。空间外环绕雕塑花园,在建筑和街道之间形成缓冲。公共空间外没有访客停车场,也没有安全门,只有一片开放的绿色区域与其直接相连。一条向下的车道引导车辆进出建筑,不需要借用公共道路。

The project frees the first floor for all common use, except the reception, transparent and spacious, surrounded by a garden with sculptures as a pause in the transition from the street to the building. There is no visitor parking, or security gates, but an open green area that gives a different width to the immediate public space. Then a drop-off type car crossing is incorporated as a maneuvering area that complements the access and egress of cars to the building without depending on public roads.

▼绿地和通往公共空间的道路,green area and path towards the public space ©Roland Halbe

▼接待台和公共空间,reception and public space ©Roland Halbe

中部楼层向不同方向打开,希望尽可能多地获取周边的都市景观。其中有三种类型的公寓,包含四种朝向和十二种不同层高,可以更好地回应使用者的需求。

Then, the floors are inverted floor by middle, seeking to capture as much as possible the metropolitan environment of the neighborhood, through 3 types of apartments in 4 orientations and 12 different heights, which opens up the possibilities of responding better to the user.

▼交错的阳台,staggered balcaonies ©Roland Halbe

▼阳台上的休息空间,rest area on the balcony ©Cristobal Valdés

▼屋顶泳池,swimming pool on the roof ©Roland Halbe

一室和两室公寓层高为270厘米,设有整面落地窗,保温性能良好。每套公寓带有一个2.5米宽的阳台。复合的气候调节系统以热泵形成的冷暖辐射地面为基础,配合持续的通风系统,以较低的运行成本保持空间温度的舒适。

The 1 and 2-bedroom apartments are 270cm high, with floor-to-ceiling windows with high thermal performance. Each unit with a balcony that projects 2.5m. The composite climate system based on heat pumps that feed a cold / hot radiative floor, plus a continuous ventilation system, complement the proposal in thermal comfort and low operational cost.

▼公寓起居空间,living space ©Cristobal Valdés

▼吧台,bar ©Cristobal Valdés

▼一体式储物柜,storage space integrated with the walls ©Cristobal Valdés

▼连通的空间和整面落地窗,connected spaces and floor to ceiling windows ©Cristobal Valdés

▼卧室,bedroom ©Cristobal Valdés

▼一层平面图,first floor plan ©VeldesHagemann

▼不同类型的公寓单元,different types of apartment units ©VeldesHagemann

▼屋顶平面图,roof plan ©VeldesHagemann

▼立面图,elevations ©VeldesHagemann

▼剖面图,sections ©VeldesHagemann

▼细部,details ©VeldesHagemann

Project Name: Riesco Leguia
Architectural Office: VeldesHagemann
Web: http://valdeshagemann.com/
E-mail contact: nv@valdeshagemann.com
Country : Chile

Construction: 2020
Surface: 7600m2
Location: Avenida Presidente Riesco 3077, Las Condes, Santiago

Picture credits: Rolad Halbe and Cristobal Valdés
Web: https://rolandhalbe.eu/
E-mail contact: contact@rolandhalbe.de

Architect in charge: Nicolas Valdes, Constanza Hagemann
Colabortors: Giulio La Notte, Nina Vidic, Luise Entrich
Client: Inmobiliaria Indesa / www.indesa.cl
Engineering: Ian Watt / www.vmb.cl
Landscape: Cristobal Elgueta y Macarena Calvo
Consulting: EEChile / https://www.eechile.cl
Contractor: M3 / http://www.constructoram3.cl

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。