面积2044㎡的猎人角皇后图书馆位于东河沿岸的显著地点,背靠崛地而起的摩天公寓,它作为公共建筑和城市公园,为长岛滨水区带来了社区专用空间。

Located on a prominent site along the East River, against the backdrop of rapidly built skyscraper condominiums, the 22,000 square foot Queens Public Library at Hunters Point stands as a public building and public park, bringing community-devoted space to the Long Island City waterfront.

▼建筑面临东河、背靠高楼,the building facing the East River, against the backdrop of skyscrapers ©Paul Warchol

猎人角图书馆抵制当下将公共图书馆和社交空间整合到高端住宅楼中的趋势,它以最小的占地面积独自屹立在2973㎡的基地上,为当地社区提供最大的绿色空间,并成为河流沿岸活力公园的一部分。

Resisting recent trends of incorporating public libraries and much-needed social space within high-end residential towers, the Hunters Point Library stands independently, rising with a minimal footprint on its 32,000 square foot site to offer maximum surrounding green space to the local community and becoming an integrated part of the vibrant public park that lines the river’s edge.

▼鸟瞰,aerial view ©Paul Warchol

这栋竖直的建筑重构传统图书馆的模式,提供了从私密阅读区到活跃聚集空间的多样化空间。其漆铝混凝土外壳不仅是立面,还是去除幕墙和立柱的承重结构。立面洞口展示了内部人们的活动并且勾勒出曼哈顿天际线的开阔景观。

▼设计草图,design sketch ©Steven Holl Architects

The vertical structure reimagines the traditional library model, providing diversity of spaces from intimate reading areas to active gathering spaces. The building’s aluminum-painted concrete shell is not just a facade but a load-bearing structure, which omits curtain walls and columns. Sculpted cuts are carved out of the facade, showing the movement of people within and framing expansive views of the Manhattan skyline.

▼漆铝混凝土外壳,the building’s aluminum-painted concrete shell ©Steven Holl Architects

▼西立面,west facade ©Paul Warchol

▼立面上的不规则洞口,irregular openings on the facade ©Iwan Baan

▼材质细部,details ©Iwan Baan

从建筑东立面的洞口可以看出,该项目分为儿童区、青少年区和成人区,东立面向各个区域开放,而各个分区之间是流动的。图书馆内部,温馨的竹木创造出吸引人的社交空间,向社区开放并为各年龄段的人们提供有趣的空间。自然光穿过四周的大扇窗户进入室内,使空间充满活力。沿着开放楼梯节节上升的书架及相邻数字工作站整合了数字区和图书区。核心图书区下方的一层礼堂提供了公共会议和活动空间。楼梯在不同夹层间回转,连接了不同阅览区并止于享有城市及河流景观的屋顶露台阅览区。

▼设计草图,design sketch ©Steven Holl Architects

The program’s separation into children’s area, teen area and adult area can be read in the sculpted cuts of the east face of the building, one facade opening for each area; yet the programmatic divisions are fluid. Inside, warm bamboo creates an inviting social space, open to the community and offering engaging spaces for all ages. Natural light enters through the large windows from all sides, animating the space. The digital and the book are merged through the bookshelves and adjacent digital workstations that flow upward along a series of open stairs. A ground-level auditorium under the main section provides public meeting and events space. The stairs switch back from mezzanine to mezzanine, connecting reading areas and concluding in a rooftop reading terrace with views of the city and the river.

▼入口大厅,entrance hall ©Iwan Baan

▼连续的开放楼梯,continuous open stairs ©Steven Holl Architects

▼多样化阅览空间,diverse reading space ©(上)Iwan Baan,(下)Paul Warchol

▼连廊连接不同楼层 ©Iwan Baan
the corridors connect different floors

▼自然光穿过大扇窗户进入室内,natural light enters through the large windows ©Iwan Baan

▼从夹层望向阅览区,view to reading area from mezzanine ©Iwan Baan

▼儿童阅览区,children’s room ©(上下)Paul Warchol,(中)Steven Holl Architects

▼开阔的视野,broad view ©Steven Holl Architects

▼温馨的竹木空间,warm bamboo space ©Steven Holl Architects

虽然平面布局紧凑,但建筑剖面是开放而流动的,实现了最节能的设计和最大的公共绿色空间。图书馆东入口一侧面向读书花园,旁边是环绕银杏树的低矮公园办公建筑。夜幕降临,滨水区沿岸的猎人角图书馆灯火通明,与百事可乐标志和旧龙门架上的“长岛”标志共同成为新社区场所的灯塔。

While the plan is compact, the building section of the new library is open and flowing to allow for the most energy-efficient design and the greatest amount of public green space on the site. On the east entrance side, the library faces a reading garden bordered by a low park office pavilion with a bosque of ginkgo trees. At night the glowing presence of the Hunters Point Library along the waterfront joins the Pepsi sign and the “Long Island” sign at the old Gantry to become a beacon for this new community place.

▼市民活动,public activity ©Iwan Baan

▼百事可乐标志与猎人角图书馆,the Pepsi sign and the Hunters Point Library ©Iwan Baan

▼局部立面夜景,facade by night ©Iwan Baan

▼外观夜景,external view by night ©Iwan Baan

▼鸟瞰夜景,aerial view by night ©Paul Warchol

▼图书馆总平面图,site plan of the library ©Steven Holl Architects

▼图书馆平面图,plans of the library ©Steven Holl Architects

▼图书馆立面图,elevations of the library ©Steven Holl Architects

▼图书馆剖面图,sections of the library ©Steven Holl Architects

▼办公建筑图纸,drawings of the office pavilion ©Steven Holl Architects

Client: Queens Public Library
New York City Department of Design and Construction
Architect: Steven Holl Architects
Steven Holl (design architect, principal)
Chris McVoy (senior partner in charge)
Olaf Schmidt (senior associate in charge)
Filipe Taboada (project architect, associate)
Suk Lee (project architect CA)
Bell Ying Yi Cai, Rychiee Espinosa, JongSeo Lee, Maki
Matsubayashi, Michael Rusch, Dominik Sigg, Yasmin Vobis, Jeanne
Wellinger (project team)
Landscape architect: Michael Van Valkenburgh and Associates
Structural engineer: Silman
Mep engineer: ICOR Associates
Lighting design: L’Observatoire International
Leed consultant: ADS Engineers
Civil engineer: Langan Engineering & Environmental Services
Fire technical consultant: Rolf Jensen & Assoc.
Cost estimator: Davis Langdon
Specifications: Construction Specifications Inc.
Climate engineers: Transsolar

发表评论

您的电子邮箱地址不会被公开。