普林斯顿高等研究院(IAS)创立于1930年,是世界领先的科学和人文领域的研究中心之一。斯蒂文·霍尔建筑事务所于2016年赢得了IAS鲁本斯坦社区(Rubenstein Commons)的设计邀请赛,旨在为校园打造一个新的中心,鼓励研究院内的不同群体进行交流与互动。鲁本斯坦社区占地约2万平方英尺,是继2017年开放的普林斯顿大学路易斯艺术中心之后,斯蒂文·霍尔建筑事务所在普林斯顿的第二个建筑项目。

Steven Holl Architects has won the invited competition to design the new Rubenstein Commons at the Institute for Advanced Study (IAS) in Princeton, New Jersey. Founded in 1930, the Institute is one of the world’s leading centers for curiosity-driven research in the sciences and humanities. At approximately 20,000 sf, the new Rubenstein Commons will be at the center of the IAS campus, providing a new forum that encourages interactions among the Institute’s diverse community of scholars. This is Steven Holl Architects’ second building in Princeton, NJ, with the Lewis Center for the Performing Arts at Princeton University, opened in 2017.

▼项目概览:校园入口,project preview: entry © Steven Holl Architects

▼场地鸟瞰,site aerial view © Steven Holl Architects

鲁本斯坦社区坐落在学术园区中心附近的主要步行路线上,它的落成将为IAS的社区和学术生活提供支持,并通过各种社交和集会空间促进园区内的交流与合作。新的建筑不仅为研究所的各个团体带来共享且灵活的聚集场地,还将提供一个展示图像和资料的场所,讲述IAS作为卓越的学术社区的发展历史,以及它于当下和未来所付出的努力。

▼手绘 – 建筑与景观相互交织,sketch – the spaces intertwine with the landscape © Steven Holl Architects

Sited along a major pedestrian route near the center of the academic campus, the Rubenstein Commons will support community and academic life on the IAS campus, promoting communication and collaboration through a variety of social and meeting spaces. Providing a communal and flexible gathering place for the Institute’s research community, the building will offer a space for the display of images and materials that tell the story of the Institute’s heritage, extraordinary scholarly community, as well as current and future efforts.

▼建筑西侧入口,west entry © Steven Holl Architects

▼会客厅,living room © Steven Holl Architects

▼咖啡厅,cafe © Steven Holl Architects

▼会议室,meeting room

“我们非常荣幸能够在这座启迪人心的校园以及它丰富的学术历史中进行创造。我们希望新一代的学者们能够在鲁本斯坦社区获得良好的体验,感受它引人入胜且与社区紧密连接的空间。我们期待着这一重要建筑的落成和实现。”——斯蒂文·霍尔

“It is an honor to work on this inspiring campus and within the Institute’s rich academic history. We hope the new generation of scholars will enjoy the Rubenstein Commons as it brings the community together with inviting spaces. We look forward to the collaboration and realization of this important piece of architecture,” said Steven Holl.

▼夜景,night view © Steven Holl Architects

发表评论

您的电子邮箱地址不会被公开。