海景是São Felix公寓最引人入胜的特征。设计与选材秉承了极简的原则,理性而宁静的室内氛围进一步强调出窗外令人惊叹的美景。

The ocean is the most striking feature of the landscape surrounding the Sao Felix Apartment. The breathtaking views are accentuated by a rather sober intervention in terms of material expression.

▼项目概览,preview © Ivo Tavares

公寓的公共区域,包括:客厅、餐厅和厨房,围绕着一个独立的结构体量布置。更为私密空间则呈现出自然的肌理,橄榄木包裹的墙面营造出温暖舒适的室内氛围。

The common areas in the apartment (living room, dining room and kitchen) are arranged around a standalone volume, which performs a structural function. The more private areas are showcased by an olive wood volume with a natural texture.

▼客厅,living room © Ivo Tavares

▼餐厅,dining area © Ivo Tavares

▼由厨房看客厅,viewing the living room from the kitchen © Ivo Tavares

▼厨房,kitchen © Ivo Tavares

▼由厨房看餐厅,viewing the dining area from the kitchen © Ivo Tavares

这个由木制饰面包裹住的体量单元中设有附属服务空间,例如:浴室与设备间等。在视觉上,封闭的体量与主打海景视野的公共区域形成鲜明的对比,空间的层级也因此变得一目了然。卧室的选材同样秉承了极简的原则,清新的色彩与舒适的家具营造出惬意的家庭生活氛围。

This unit houses functions that are usually treated as secondary (bathrooms and technical areas) and serves as a visual counterpoint to the dominance of the sea in the common area. The bedrooms are fitted with simple materials and comfortable furniture to suit their domestic purpose.

▼木制饰面包裹住的体量单元中设有附属服务空间,This unit houses functions that are usually treated as secondary © Ivo Tavares

▼橄榄木包裹的墙面营造出温暖舒适的室内氛围,Olive wood clad walls create a warm and cozy atmosphere © Ivo Tavares

▼走廊,hallway © Ivo Tavares

▼走廊细部,detail of the hallway © Ivo Tavares

优质的空间、极简的选材、令人心旷神怡的自然景观在São Felix公寓中完美结合,形成和谐的对话,为人们提供了无与伦比的居住体验。

The Sao Felix Apartment offers an architectural experience based on spatial quality, material restraint and exquisite natural resources in harmonious dialogue with one another.

▼卧室,bedroom © Ivo Tavares

▼浴室,bathroom © Ivo Tavares

▼卧室壁柜细部,details of the closet in the bedroom © Ivo Tavares

▼轴测图,axon © Paulo Moreira architectures

▼区位图,location plan © Paulo Moreira architectures

▼平面图,plan © Paulo Moreira architectures

Project name: São Felix Apartment
Architecture Office: Paulo Moreira Architectures
Team: Paulo Moreira, Hermínio Santos, Cecilia Tarantino, Elena Borghese, Nora Klinger
Website: www.paulomoreira.net
E-mail: mail@paulomoreira.net
Facebook: https://www.facebook.com/paulomoreiranet
Instagram: https://www.instagram.com/paulomoreiranet/
Location: Vila Nova de Gaia
Year of conclusion : 2020
Total area: 160 m2
Architectural photographer: Ivo Tavares Studio
Studio Website : www.ivotavares.net
Facebook: www.facebook.com/ivotavaresstudio
Instagram: www.instagram.com/ivotavaresstudio

发表评论

您的电子邮箱地址不会被公开。