保利 沃利
ABOUT POLY VOLY

POLY VOLY是一家致力于持续创造颜值、功效、体验极致结合的高品质个护产品和服务的新兴时尚品牌,旗下拥有triptych of lune三谷和Rever两大颜值洗护/身体护理品牌,其中Rever跻身天猫浴盐类目第1位;三谷洗发水位列洗护套装单品排名TOP3,小红书类目排名NO.1、天猫新锐代表品牌等。品牌产品力优异的市场表现以及市场需求的激增都让企业高层更愿意尝试把新鲜、大胆的想法表达于品牌的各个方面,其中办公空间对外及对内的输出形象如何呈现显得尤为重要。

Poly Voly is an emerging fashion brand that is committed to continuously creating high quality personal care products and services combining appearance level, efficacy and extreme experience. It owns TRIPTYCH OF LUNE three valley and REVER two major appearance level health care/body care brands, among which REVER ranks the first in Tmall bath bath category. Sangu Shampoo ranked Top3 in the single products of washing and care suit, No.1 in the category of Little Red Book, and representative brand of Tmall new talent, etc. The excellent market performance of brand products and the surge of market demand make the enterprise executives more willing to try to express fresh and bold ideas in all aspects of the brand, in which how to present the external and internal output image of office space is particularly important.

▼入口接待区
reception ©TT空间摄影-谭业成

在本次的POLY VOLY全新办公室设计策略上,契合品牌“创造+体验”理念之外,也试图在空间中融合抽象元素与“矛盾景象”,使其在空间中通过外部的视觉感官体验与内部的品牌内核本质产生微妙链接。

通过材料在空间中的组合关系及组合形式,层层凸显空间元素的冲突感来诠释品牌多元的定位,同时刻意对两个主空间形式做差异化的区分试图传达理性逻辑与感性变化之间的冲突与融合。

In this Poly Voly new office design strategy, in line with the brand “create + experience” concept, but also try to integrate abstract elements and “contradictory scene” in the space, so that it in the space through the external visual sensory experience and the internal core of the brand essence of subtle link.

Through the combination relationship and combination form of materials in the space, the contradictions of spatial elements are highlighted layer by layer to interpret the diversified positioning of the brand. At the same time, the differentiation of the two main space forms is deliberately made to convey the conflict and integration between rational logic and perceptual thinking.

▼公司logo
LOGO ©TT空间摄影-谭业成

 

融汇
S · CENTER

团队希望本次设计以办公空间为载体传达企业自身的文化精神,创造属于品牌自身的个性与态度,空间元素中建构曲与直的抽象符号,通过提取与品牌产品形态相关的曲面及棱角形式置入空间,以视觉对撞来产生强烈戏剧性的空间体验。

Team hopes to office space as a carrier to convey the design their own cultural spirit, to create its own brand personality and attitude, space elements in constructing and straight piece of abstract symbols, by extracting associated with brand name products form the edges and the feminine form in space, the collision with the vision to create strong dramatic spatial experience.

▼接待区,连接两个不同的区域
reception area connecting two different zones ©TT空间摄影-谭业成

两个主空间有序组织硬朗的体块与充满感性的曲面形态,试图描述由空间表象导出的品牌认同感,同时简化空间内部结构及设备的复杂度,以一种抓眼的极简造型呈现在空间中。

The two main Spaces are well-organized and hard volumes and sensual curved forms, which attempt to describe the brand identity derived from the spatial representation, and at the same time simplify the complexity of the internal structure and equipment of the space, presenting in the space in an eye-grabbing minimalist shape.

▼分析图
analysis ©众舍空间设计

 

轨迹
A ·  LOCUS

优秀的办公空间对企业品牌而言是有计划性完成指定目标任务的所在地,而传统意义上的办公室通过建立不同部门的分区,用墙体阻隔不同空间的视线及音源,每一个区间的小隔断都是秩序化在无趣办公空间的体现。因此在本次设计中,我们希望能够打破传统意义上的封闭式秩序感,尽可能创建出相对自由状态的办公环境。

▼轨迹分解轴测图
exploded axonometric of A · LOCUS ©众舍空间设计

An excellent office space for an enterprise brand is the location where the designated goals and tasks are completed according to the plan. In the traditional sense, the office blocks the sight and sound sources of different Spaces by establishing partitions of different departments. Small partitions in each interval are the expression of order in boring office space. Therefore, in this design, we hope to break the traditional sense of closed order and create a relatively free office environment as far as possible.

▼从接待区到轨迹的入口
entrance to the A · LOCUS from the reception ©TT空间摄影-谭业成

空间中置入多层曲线造型贯穿不同的工作区域,通过顶面曲线造型与底部使用空间相互作用,将具象形态的品牌元素以抽象化地形式呈现且赋予其感官刺激,并加入品牌色系的红色主题延伸空间的视觉广度。

The multi-layer curve modeling is inserted into the space through different working areas. Through the interaction between the curve modeling on the top surface and the use space at the bottom, the brand elements in the concrete form are presented in an abstract form and given sensory stimulation, and the red theme of the brand color system is added to extend the visual breadth of the space.

▼曲线造型贯穿不同的工作区域
curved line inserted into different working areas ©TT空间摄影-谭业成

▼不同的办公空间
various working spaces ©TT空间摄影-谭业成

空间整体底色以更纯粹的黑灰色调为主,黑色雕塑般的体块横穿于各个功能区域,为满足员工各种不同使用情景需求提供背景,犹如舞台聚光下的“演员”上演一出特别的剧目。

The overall background color of the space is given priority to by a purer black and gray tone. The black sculpture-like block runs across each functional area to provide a background to meet the needs of employees in different use scenarios, just like an “actor” performing a special play under the spotlight of the stage.

▼横穿各个功能区域的黑色体块
black block running through each functional area ©TT空间摄影-谭业成

为了增添更多的趣味性,空间颜色上除了深灰色背景外,加入由品牌色系中提取的一抹红色,跳脱于空间之上,设计上刻意保留了较高的饱和度,与底色形成开放的对话关系,同时利用人造灯光的漫反射营造光线在空间中的流动与变化。

Space to add more interesting, in addition to the dark grey background color, add a with red color is extracted by brand, tripping over space, design of deliberately Edward reserves, high saturation, color and form an open dialogue relations, at the same time use the diffuse reflection to build artificial light, the light in the space of the flow and change.

▼红色点缀空间
red color added in the space ©TT空间摄影-谭业成

 

峡谷
B ·  Canyon

如何最有效地利用空间,并弱化基础结构在空间中的存在,是设计时考虑的重要方面。该区域以直线型的元素出发,利用统一的设计语言整合立面与天花之间的关系,简化外在结构的同时也为空间带来近乎方正的形式感。同时结合办公家具的组合,让整体空间关系获得统一与平衡。

How to make the most of the space and reduce the presence of the infrastructure in the space is an important aspect of design consideration. Starting from linear elements, this area uses a unified design language to integrate the relationship between the facade and the ceiling, simplifying the external structure while also bringing a sense of form that is almost square to the space. At the same time, combined with the combination of office furniture, so that the overall spatial relationship has been unified and balanced.

▼峡谷分解轴测图
exploded axonometric of B · Canyon ©众舍空间设计

为强调该区域的主题概念同时区别于另一空间的曲型元素,融入折线这一概念,将空间大面切割,局部加入软性柔光灯膜,硬朗与温和,理性与感性,不同元素的对话、融合,让空间在极简外表下,展现“峡谷”般丰富的质感和细腻层次。

As the concept of emphasis on the theme of the region at the same time different from the other type space curve elements, integrated into the line this element bedding face cutting, the space local join soft soft light film, hale and moderate, sexual and emotional, dialogue, integration of different elements, let a space under the minimalist appearance, the show “valley”, rich texture and exquisite level.

▼折线切割的空间
space defined by straight lines ©TT空间摄影-谭业成

▼会议室
meeting room ©TT空间摄影-谭业成

横向基础灯光照明和特别定制的软膜灯光系统的组合,带来既满足办公需求的基础照明又能为公区提供平和且明亮的室内光线。

The combination of horizontal base lighting and custom-made soft film lighting system brings basic lighting that meets office needs and provides peaceful and bright indoor light for the public area.

▼灯光系统提供明亮的室内光线
lighting system providing bright indoor light ©TT空间摄影-谭业成

空间运用低饱和度,纯粹的材质希望在空间中表达出一种静谧感,肤感色的色调运用同样是从品牌基调中提取而来,跳脱于底色的同时又能与办公氛围融汇统一。

The use of low saturation space, pure material hope to express a sense of quiet in the space, skin color use is also extracted from the brand tone, jump out of the background color and can be integrated with the office atmosphere.

▼低饱和度的肤色点缀空间
skin color accenting the space ©TT空间摄影-谭业成

▼平面图
plan ©众舍空间设计

地点:武汉市洪山区保利国际中心
室内面积:1000平方米
室内设计团队:ZONES DESIGN
设计总监:王辉
项目团队:王辉、 戴奇伟、李伟军、赖倩
施工团队:壹辰(武汉)装饰设计工程有限公司
办公家具:斯纳戈(武汉)实业有限公司、HAY、sorthome
灯具:莳光域境照明
道具:姚灿
摄影:TT空间摄影-谭业成

Location: Poly International Center, Hongshan District, Wuhan
Net Area: 1000㎡
Interior Design: ZONES DESIGN
Director: Hui Wang
Design Team: Hui Wang、Qiwei Dai、Weijun Li、Qian Lai、Tianli Zhang、Qing Liu
General Contractor: Yichen(wuhan)Construction and Decoration Co., Ltd.
Loose Furniture: Snago (Wuhan) Industrial Co., Ltd
Lighting: Shiguangyujing lighting
The props: Can Yao
Photography: TT Space Photography – Tan Yecheng

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。