SRG Partnership波特兰工作室通过促进员工自发进行互动以及可以看到他人正在进行的项目的通透视野,轻松地将人们彼此、公司的工作及其创造性资源连接起来。员工高度参与促成积极的设计环境,造就更好的工作效果、更牢固的联系和极大的活力。新工作室17,054平方英尺(约1584㎡),位于俄勒冈前印刷厂旧址,坐落在由著名波特兰建筑师Pietro Belluschi 设计、于1948年建成的地标建筑的一层。空置的、无障碍的、充满光的空间为探索新办公理念如何继续发展公司的实践和文化提供了机会,同时也彰显了公司对卓越、可持续和健康设计的追求。设计团队保留了原有的架空钢轨,以体现建筑的历史功能和结构。

The design for the firm’s Portland office effortlessly connects people to each other, the firm’s work, and their creative resources by encouraging spontaneous interactions and accessible views of each other’s current, in-the-moment projects. This high degree of engagement directly translates into an active design environment cultivating better work, stronger relationships, and fantastic energy. The new 17,054-square-foot studio is in the former home of The Oregonian’s printing press, located on the ground floor of the 1948 architectural landmark building designed by noted Portland architect Pietro Belluschi. The vacant, barrier-free, light-filled space presented an opportunity to explore how a new office concept could continue to evolve the firm’s practice and culture while simultaneously demonstrating the firm’s commitment to design excellence, sustainability, and wellness. The original overhead steel crane rails were retained to acknowledge the building’s historical function and structure.

▼项目概览,preview © Christian Columbres Photography

 

多样化的工作环境
Diverse Work Environments

为了丰富开放且通透的布局,设计利用个人办公桌的位置和疏密组合,以及在需要时可供小型团队和个人使用的私密区域,提供了多种选择,以适应不同的工作方式。夹层办公区可以俯瞰主要办公楼层,满足员工对安静又联系的空间的需求。

▼空间构成,space composition © SRG Partnership

To complement the open and transparent layout, the design provides options to accommodate different working styles utilizing a mix of personal desk locations and densities, plus private areas for small teams and individuals to retreat and focus when needed. Mezzanine workspaces overlook the main level cater to staff desiring quieter, yet still connected, spaces.

▼多样化的工作环境,diverse work environments © Christian Columbres Photography

▼从夹层俯瞰主要办公楼层,overlooking the main office level from the mezzanine © Christian Columbres Photography

 

促进合作与创新的空间
Spaces That Encourage Collaboration and Creativity

工作室设置了一系列空间,促进人们聚集、自发地交流、求知与求学。所有人都可以到夹层的开放材料库查看资料。厨房区是工作室的核心,它促进了同事情谊,同时兼作会议空间。展示当前工作的开放式方案间构成了活跃的会议和学习区域,激发灵感与讨论。最后,专用的创客空间促进了设计的探索与创新。

The studio is filled with a range of spaces to encourage gathering, spontaneous conversations, curiosity, and knowledge. An open materials library in the mezzanine is easily viewable and accessible to all. A central kitchen area, the heart of the studio, fosters camaraderie and doubles as a meeting space. Open project pods, where teams display current work, are active meeting and learning areas inspiring ideas and dialogue. Finally, a dedicated maker space encourages design exploration and creativity.

▼厨房区,kitchen area © Christian Columbres Photography

▼开放材料库,open materials library © Christian Columbres Photography

 

可持续性
Sustainability

项目以LEED能源与环境设计先锋铂金级认证为目标,室内洒满阳光,与标准建筑相比,它节省了超过30%的能源。LED照明减少了50%的功率,遥遥领先于一般建筑。日光传感器、程控的时钟和可调光设置进一步减少了照明耗能,而可调节的窗帘有效地控制了直射光。

Targeting LEED Platinum, the office is flooded with natural light and boasts demonstrated energy savings of over 30% compared to a code building. LED lighting leads the way at 50% less connected load than a typical building. Daylight sensors, programmable time clocks and dimmable settings reduce energy use from lighting even further, while adjustable shades manage direct sunlight.

▼照明与日光,lighting and daylight © Christian Columbres Photography

 

亲近自然
Biophilia

基于“建筑是人类的栖息地”的理念,空间有意地与自然相连。大型窗户外的茂盛树木与室内充足的绿植相得益彰;大型吊扇模拟自然风的热力和气流变化;成排的东向窗户引入了全天移动的动态漫射光。夹层、方案间、厨房和入口处,天然纹理的混凝土与正交胶合木(CLT)相融合。

Based on the belief that “buildings are habitats for people,” spaces intentionally connect to nature. Lush trees outside the oversized windows complement ample foliage throughout the interiors; large-scale ceiling fans mimic natural breezes for thermal and airflow variability; and the row of east-facing windows provides dynamic and diffuse light that shifts throughout the day. Raw, naturally textured concrete merges with cross-laminated timber (CLT) at the mezzanine, pods, kitchen, and entry.

▼大型吊扇,large-scale ceiling fans © Christian Columbres Photography

 

创新性
Innovation

设计采用正交胶合木(CLT),证明了这种材料可以代替混凝土或钢材,体现了公司对探索的追求。CLT由可持续采伐的木材制成,具有显著的热性能、天然碳封存性能和防火性能,其温暖而雅致的外观适用于办公空间,致敬了研究文化和环保建筑材料的发现。

The design incorporates cross-laminated timber (CLT), demonstrating the materials use as a viable solution in lieu of concrete or steel, exemplifying the firm’s commitment to exploration. Manufactured from sustainably harvested timber with notable thermal performance, natural carbon sequestration and fire resistance, CLT’s warmth and elegance are a natural fit for the office, paying tribute to the culture of research and the discovery of environmentally responsible building materials.

▼正交胶合木柜台,counter made of CLT © Christian Columbres Photography

这些办公室使公司能够审慎地评估设计如何渗透到实践的各个方面。工作场所体现了公司开放且合作的价值观,以及环境促进创新和激励卓越的方式。作为热衷于为更美好的世界营造更好的空间的建筑师们,工作室帮助他们改善了公司的设计文化。

The offices enable the firm to thoughtfully evaluate how design can permeate all aspects of its practice. The workplace exemplifies the firm’s values of openness, collaboration, and the way an environment can foster innovation and inspire excellence. As architects who hold fast to a passion to build better spaces for a better world, the studio has helped transform the firm’s culture of design.

▼轴测图,axonometric drawing © SRG Partnership

▼平面图,plans © SRG Partnership

SRG Partnership design team
Jeff Yrazabal, AIA – Design Principal
Bethany Gelbrich, AIA – Project Architect
Lisa Petterson, AIA – Sustainability & Lighting Designer
Emily Dawson, AIA – Project Manager
Josh Orona – Interior Designer
Emily Wright, IIDA – Interior Designer / Furniture
Whitney Ranson, Assoc. AIA – Project Designer
Chris Kline – Designer
Robert Lochner – Designer
Jim Wilson, AIA – Specifications
Consultant team
Architecture and Interior design: SRG Partnership
Contractor: Fortis Construction
Structural Engineer: KPFF Consulting Engineers
Mechanical Engineer: PAE Engineers
Electrical Engineer: PAE Engineers
Acoustical Engineer: Listen Acoustics
Photography: Christian Columbres Photography
Materials/Products
Custom Furniture: Revolution Design House
Plastic Laminate: Wilsonart
3-layer Cross Laminated Timber (CLT) Wood: DR Johnson
Acoustic Ceilings: Rockfon and Kirei
Rubber Base: Roppe
Carpet Tile and Walk-off Mat: Interface
Paint: Benjamin Moore

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。