Kolej-In坐落于土耳其TED安卡拉学院,作为校区内独立的毕业生协会活动中心使用。建筑位于校园的南角,也是整个学校场地最高的位置。在这里,可以远眺到向校园西侧延伸的安纳托利亚高原,建筑南侧则是风景优美的莫干湖。巨大的木制屋顶悬挑出来,仿佛漂浮在空中,将所有功能笼罩在下方。一些体块偶尔从屋顶的轮廓中延伸出来,形成富有节奏感的立面效果。

▼项目整体概览,overall view of the project © Cemal Emden

Kolej-In, designed as an independent structure in TED Ankara College’s campus, serves as Graduates’ Association social center and it is placed in the campus’s south corner at the highest level of the topography. The building, which has a Central Anatolian vista stretching out to the West and the view of Lake Mogan in the South, incorporates its functions nested under a floating wooden roof. Some blocks occasionally protrude from the roof’s outline and reveal themselves.

▼悬挑的木制屋顶,cantilevered wooden roof © Cemal Emden

▼错落的楼板高差,rich floor height difference © Cemal Emden

▼墙面局部,detail of the exterior © Cemal Emden

▼木制室外甲板、玻璃幕墙与混凝土墙体结构,Wooden outdoor deck, glass curtain wall and concrete wall structure © Cemal Emden

▼混凝土屋顶结构延伸出来形成室外门廊,The concrete roof structure extends to form an outdoor porch © Cemal Emden

建筑位于陡峭的斜坡上,主入口的位置略高于水平地面,因此,从主入口进入建筑后,整个空间的功能与结构都能够一览无余。大面积的玻璃幕墙为建筑赋予了极高的透明度,同时,将场地周边的远景纳入室内,为人们营造出良好的感官体验,使人们摆脱了空间与视野上束缚。在底层,丰富的空间功能与使用者的交通流线相互交织;而二层空间则形成一层的补充,使整个建筑更加完整,同时在建筑、绿色景观与水之间建立起联系。

The building is placed in a steep land and has its main entrance on the higher elevation. The user can find the spaces and the functions as a whole when accessed through the main entrance. The spaces embedded in the building’s transparency, create an easy perceptibility and relation with the vista; that sets the visitor free. The upper floor exhibits the overall integrity while the ground floor mixes functions with the user’s moves, and creates a relation with the green and the water.

▼室内概览,overall view of the interior © Cemal Emden

▼底层空间,ground floor © Cemal Emden

▼台阶与楼梯局部,detail of the steps and staircase © Cemal Emden

▼彩色玻璃幕墙局部,detail of the multicolored glass curtain walls © Cemal Emden

泳池作为活动中心的重要组成部分,占据了整个平面的大部分区域,其余空间功能均结合泳池组织起来,在视觉与空间上都与泳池以及泳池周围的开放空间保持了紧密的联系。清晰的室内流线与开阔的景观视野使分区功能一目了然,同时模糊了室内外空间的界限。

As an important piece of the design, the pool appropriates the overall structure’s domain. All the other units of the building are both in visual and physical relations with the pool and the open spaces. The user can follow the physical and visual route between the inner and outer spaces; which mean the inside can be outside while the outside can join the inside.

▼泳池,the pool © Cemal Emden

▼大面积的玻璃幕墙将室内外泳池空间联系起来,large glazed facade connects the indoor and outdoor pool spaces © Cemal Emden

▼+0.00&+1.28m平面图,+0.00&+1.28m plan © Uygur Architects

▼-7.46&-4.80m平面图,-7.46&-4.80m plan © Uygur Architects

▼剖面图,sections © Uygur Architects

▼局部构造,construction details © Uygur Architects

Project size:7871 m2
Building levels:3
Architect:Uygur Architects
Photo credit:Cemal Emden

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。