建筑的设计回应了三个问题。第一,基地位于Pierre L’Enfant的一条主干道上;第二,项目需要包含多个小型居住单元;第三,设计需要满足来自当地投资者的各种要求。

The design of the building is a response to (1) a site situated on one of Pierre L’Enfant’s original arterial streets (2) a program consisting of small dwelling units and (3) the requests of the local neighborhood shareholders.

▼建筑外观,external view of the building ©Hoachlander Davis Photographyz

根据任务书,建筑每层要设置七到十个居住单元,并配以公共活动室、洗衣房、监控站、私人和家庭浴室等设施。建筑师为每个楼层增添了室外娱乐区,家长不需要带孩子下楼就可以享受室外活动。首层空间包含餐饮区、电脑室、医疗检测室和管理区。

The program required seven to ten housing units per floor with community rooms, laundry facilities, monitoring stations, private and family bathrooms on each floor.  The designers added outdoor play areas on each level to avoid taking children down the elevators to reach outdoor play. The ground floor includes a dining area, computer room, exam room, and administrative areas.

▼设计概念,design concept ©Studio Twenty Seven Architecture

任何新的公共居住项目都需要获得来自周边居民的认可。与社区在项目早期就展开合作是设计和认证成功的关键。附近居民要求建筑师设计一个没有明确的正面和背面的建筑。他们希望可以围绕整个基地自由活动。此外,他们想保留基地上原有的诊所,并且提供了一些细节,如人们习惯的步行模式等。设计师还了解到“I”大街上的建筑首层都会抬升几英尺,因为该街区临水,这样做可以避免经常性洪水带来的损害。每个楼层采用不同配色,形成社区感的同时,让人们可以轻松辨别方向。

Any new public housing project requires acceptance from the neighbors.  Early community engagement was the key to both design and approval process success.  The neighbors let us know they wanted a building with no specific front or back.  They wanted activity all around the site.  The neighbors wanted the existing clinic to remain on site and pointed out details like habitual walking patterns.   We learned that each building on “I” Street is elevated several feet above the street to prevent damage from frequent flooding in this waterfront neighborhood. Each floor features a different organizing color to foster a sense of community and ease of orientation.

▼形态分析,form study ©Studio Twenty Seven Architecture

▼设计生成,generation diagram ©Studio Twenty Seven Architecture

建筑的体量满足Delaware大街的沿街视域要求。Delaware大街是L’Enfant城市网格规划中最早的主干道之一。曲折的建筑形式既避开了街道上现有的树冠,又让每个居住单元都能够获得最好的日照和视野。AYA的每个立面都与环境呼应,各具特色。北立面由玻璃幕墙覆盖,人们从每层的公共空间可以享受最佳的国会大厦景观。南立面丰富多变,社区诊所的入口便设于此。东立面隐蔽而安静,与周边的住宅项目相协调。

The building’s massing responds to the viewshed along Delaware Avenue SW.  Delaware Avenue is an original arterial street in L’Enfant’s city grid.  The ziggurat form of the building responds to the existing street tree canopy and allows for maximum daylighting and views from the dwelling units.  Each elevation of the AYA is uniquely different as it responds to context.  The North façade is all glass to maximize the viewshed of the US Capitol from the community rooms on each floor.  The dynamic South facade frames the entrance to the community health clinic. The East facade is sedate and calm in response to a neighboring housing project.

▼通透的北立面,transparent north elevation in glass ©Hoachlander Davis Photographyz

设计的概念是建造一栋没有正面和背面的建筑。建筑的每个立面都各有不同:通透的玻璃北立面后是每层的公共空间,看向国会大厦;多变的南立面上设有诊所入口;安静的东立面上包含被金属网保护的室外活动空间;阶梯状的西立面则为每个居住单元提供了一小片绿地。新建筑的边界落在原有建筑的覆盖面积内,保留了基地北侧属于国家公园的土地。在高度上,新建筑分别呼应了东侧正在开发的Randall学校和西侧的国会大厦公园广场公寓。诊所和短期家庭住房的入口分别被设置在了建筑的不同立面上。

The design concept is a building that has no front or back and. Each elevation of the building is uniquely different; the glassy North facade contains community rooms on each floor that look out towards capitol, the dynamic South facade frames the entrance to the health clinic, the calm East facade contains screened outdoor play spaces on each floor, the stepped West facade creates a front lawn for each unit. The boundaries of the new building stay within the existing buildings footprint, preserving the national park land to the north of the site. The new building yields in height to both the future Randall School Development to the East and Capitol Park Plaza Apartment building to the West. Care is taken to organize separate entrances to the Health Clinic and Short Term Family Housing on different faces of the building.

▼阶梯状的西立面,stepped west elevation ©Hoachlander Davis Photographyz

▼南立面,设置诊所入口,south elevation with entrance to the clinic ©Hoachlander Davis Photographyz

▼东立面,每层设有室外活动区,east elevation with outdoor activity areas on each floor ©Hoachlander Davis Photographyz

设计希望成为正在开发的SW天际线的一部分,同时为住户创造充满自然光照和城市美景的舒适生活体验。

The building is intended to complement the developing SW skyline while creating an optimal living experience for the tenants with natural lighting and views out to the city.

▼餐饮区,dining area ©Hoachlander Davis Photographyz

▼室外活动区,outdoor activity area ©Hoachlander Davis Photographyz

▼居住区,living area ©Hoachlander Davis Photographyz

▼总平面图,site plan ©Studio Twenty Seven Architecture

▼一层平面图(左),二层平面图(右)
lower level plan (left), second floor plan (right) ©Studio Twenty Seven Architecture

 

▼六层平面图(左),七层平面图(右)
six level plan (left), seventh floor plan (right) ©Studio Twenty Seven Architecture

▼北立面图,north elevation ©Studio Twenty Seven Architecture

▼南立面图,south elevation ©Studio Twenty Seven Architecture

▼东立面图,east elevation ©Studio Twenty Seven Architecture

▼剖面图,sections ©Studio Twenty Seven Architecture

Project Name: The AYA
Architecture Firm: Studio Twenty Seven Architecture | Leo A Daly Joint Venture
Website: www.studio27arch.comwww.leoadaly.com
Contact e-mail: Jburke@studio27arch.com
Firm Location: 1600 K Street NW, Suite 800, Washington, DC 20006|
Phone Number: (202) 939-0027

Project Status: Built
Gross Built Area: The 53,005 gsf building with a 8,767 sf cellar
Project Location: 850 Delaware Ave SW, Washington DC
Lead Architects: John K. Burke, Principal, Jake Marzolf, Project Designer
Lead Architects e-mail: Jburke@studio27arch.com
Photographer: Hoachlander Davis Photographyz

Structural Engineer: Silman Associates
Address: 1053 31st St NW, Washington, DC 20007
Email Address: Draganov@silman.com
Phone Number: (202) 333-6230

MEP Engineer: Setty Associates
Address: 5185 MacArthur Blvd. NW, Suite 220, Washington, DC 20016
Email Address: prashant.joshi@setty.com
Phone Number: 202-393-1523

Civil Engineer: A. Morton
Address: 10 G St NE #430, Washington, DC
Email Address: jgapinski@amtengineering.com
Phone Number: (202) 289-4545

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。