起初,设计师本打算改造业主先前的住宅,但在他们会面的一周后,业主便买下了眼前这座“梦想之家”:一栋位于乡村高地的老式度假屋。基地除了面向壮丽的景色,还享有额外的资产:一棵美丽的垂柳。

The first idea was to renovate their previous home. But it just so happened that a week after their first meeting at our office, our customers were able to buy the home of their dreams: an old holiday home at the highest point of the village, in the midst of the countryside. Apart from the phenomenal views, the plot has an extra asset: a beautiful weeping willow.

▼建筑与环境,the building and surroundings ©Bert Vereecke Photography

▼建筑外观,external view ©Bert Vereecke Photography

房屋建在4500平方米的地块上,没有进行不必要的铺装。例如,停车位表面采用砾石草坪,通往前门和工作室的踏步浮在蜜蜂友好型的园圃上。园圃的其余部分维持自然状态,将与家庭一起发展。同时,业主还在花园内安装了露天浴池,以及采摘水果的迷宫。

The 4,500 m2 plot on which the house was built was not paved over unnecessarily. The parking spaces, for example, are finished with a gravel lawn and the steps to the front door and the studio appear to be floating over the bee-friendly front garden. The rest of the garden has been kept natural and will evolve together with the family. In the meantime, the client has already installed an outdoor bath and the garden has been given a fruit-picking maze.

▼立面:从园圃望向住宅,facade: view to the house  from the garden ©Bert Vereecke Photography

1904年的老屋结构被尽可能地保留下来,从而保持原有的立面特征。传统的佛兰芒后部扩建部分被新结构取代,像口红一样嵌入外壳内。新体量的立面和屋顶都覆以黑色瓦片,与原来的砖墙很好地融合在一起。设计还结合了客户意愿,即在室内设置四间卧室、一间供业主(专业陶艺师)使用的工作室、开放式生活厨房,以及在花园与房屋之间建立联系。

The structure of the old house from 1904 was maintained as much as possible, in order to preserve the character of the facade. The traditional Flemish rear extension was replaced by a new structure, fitting into its casing as if it were a lipstick. The new volume was clad with black tiles, both on the façade and on the roof, which blends in nicely with the original brickwork. The design also took into account the client’s wishes, namely four bedrooms, a studio for the owner, who is a professional ceramist, an open-plan living kitchen and the connection between garden and house.

▼新结构如同口红一样嵌入外壳内 ©Bert Vereecke Photography
the new structure fits into its casing as if it were a lipstick

▼由室外望向室内,a glance to the interior ©Bert Vereecke Photography

▼细部:建筑表面覆以黑色瓦片,details: the surface is clad with black tiles ©Bert Vereecke Photography

在材料的选择上,设计师十分注重生态层面,与PUUR-bouwen & Giant Projects等承包商一起讨论并协调了所有选项。从众多生物生态的可能性中,选择麻石灰作为墙壁的保温隔热材料、纤维薄层作为屋顶的保温隔热材料。在室内,墙面采用壤土灰泥,浴室选用防水的“tadelakt”抹灰。此外,承重楼板由木材制成,厨房采用厚木板,门由模板材料制成。这些材料有助于营造温馨的氛围和健康的室内气候。

In the choice of materials, the ecological aspect was extremely important. Together with the contractor PUUR-bouwen & Giant Projects, among others, all the options were discussed and balanced. From the many bio-ecological possibilities, the choice fell on hemp lime as insulation material in the walls and on cellulose flakes as roof insulation. Inside, the walls are finished with loam plaster and, for the bathroom, a water-repellent lime plaster, tadelakt, was chosen. The load-bearing floors are made of wood that remains visible, and the kitchen is made of block boards with doors made of formwork material. These choices contribute to a warm feel and a healthy indoor climate.

▼室内概览,overall view of the interior ©Bert Vereecke Photography

▼餐厅,dining area ©Bert Vereecke Photography

▼客厅,living room ©Bert Vereecke Photography

▼厨房,kitchen ©Bert Vereecke Photography

▼厨房细部,kitchen detail ©Bert Vereecke Photography

▼工作室,studio ©Bert Vereecke Photography

▼由工作室望向阁楼
view from the studio to the attic ©Bert Vereecke Photography

▼阁楼享有良好的景观视野
the attic has a good view of the landscape ©Bert Vereecke Photography

▼盥洗台,washstand ©Bert Vereecke Photography

▼浴室,bathroom ©Bert Vereecke Photography

▼浴室细部,bathroom detail ©Bert Vereecke Photography

建筑外部的细木工制品在奥地利制造,由来自Zonhove的Mondian供应商安装。窗户在室外一侧采用深黑色的铝饰面,与建筑表面相呼应;在室内一侧则采用木饰面,与内部的粘土灰泥相衬托。三层玻璃、带有埋管换热器的热泵和可以进行热量热回收的D型通风系统确保了室内气候的最大效率。该项目最终成为一栋生态住宅,由于大片窗户的存在,居者可以在美丽的绿色环境中生活和工作,天气好的时候,在这里更是如同置身普罗旺斯。

The exterior joinery, installed by Mondian from Zonhove, is made in Austria. On the outside, the windows were given an aluminium finish in a deep black colour to match the chosen cladding. On the inside, they were given a wooden finish, which in turn matches the clay plaster. Triple glazing, a heat pump with borehole heat exchanger and a type D ventilation system with heat recovery must ensure maximum climate efficiency in the house. The result is an ecological house in which the residents can live and work in a beautiful, green setting, thanks to the large windows, and in which, when the weather is good, you can imagine yourself in Provence.

▼材料细部,material details ©Bert Vereecke Photography

▼平面图,floor plan ©Objekt Architecten

▼立面图,elevation ©Objekt Architecten

文章信息由宙书网发布-转载请注明出处!

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。