蒙特利尔著名的钢制家具设计和生产工作室MDT Mobilier推出了新的Osmo X Marusan咖啡露台的概念,这里曾经是Osmo咖啡厅,而其业主Hideyuki Imaizumi和David Schmidt想要改变场地职能,将咖啡厅改造成混合功能的公共空间,囊括咖啡厅、酒吧、精品店和活动空间。

MDT Mobilier, a well-known Montreal steel furniture design and production studio, is proud to unveil its concept for the new Osmo X Marusan café-terrace, formerly known as Café Osmo. Owners Hideyuki Imaizumi and David Schmidt wanted to change the venue’s vocation and transform the café into a hybrid collective space that serves as a café, bar, boutique, and event space.

▼空间概览,overall view of the space ©Eliott Légaré

空间原本呈现出野蛮主义风格和历史细节,设计团队以此为灵感,希望在保留这些特点的基础上加强风格,使其更具标志性。在方向确定之后,室内设计和家具都是完全照单定制的。其中,位于空间中央的镀锌钢长桌营造出预期的统一氛围;由砖制成的长椅沿着棱角分明的墙体布置,呼应了旁边裸露的具有两百年历史的建筑基础。最终打造出多功能的、朴素的空间,符合店铺多方向发展的要求。

Inspired by the space’s brutalist style and historical details, the team wanted to preserve its unique character, while playing up the style to make it even more iconic. With the direction set, the interior design and furniture were made entirely to order. Long, galvanized-steel communal tables at the centre of the space create the desired unifying tone. Running along the angular walls, a brick bench echoes the exposed foundation of the adjacent bicentennial building. The result is a versatile, sober space that adapts to the multiple dimensions of the company.

▼位于空间中央的镀锌钢长桌,long, galvanized-steel communal tables at the centre of the space ©Eliott Légaré

▼由中央长桌望向沿墙座位区,view to the seating area along walls from the central long table ©Eliott Légaré

▼沿墙座位区,the seating area along walls ©Eliott Légaré

▼红砖呼应了裸露的混凝土材质,the red brick echoes the exposed concrete ©Eliott Légaré

▼座位细部,details ©Eliott Légaré

▼唱片区,listening stations ©Eliott Légaré

由于有限的预算和对现代主义风格极简精神的尊重,项目选用镀锌钢、砖材和聚碳酸酯等材料,它们适用于精简的生产流程,几乎不需要任何复杂的操作。组装后,这三种材料也不需要任何饰面或保护层,可以按照原样使用。大部分表面、桌子、柜台和固定装置采用镀锌钢,其反光性能使空间在一整天、甚至四季都充满生机。随着时间的推移,这种原始的、灵活的材料会随着周围环境变化,逐渐在表面形成哑光效果的铜绿。空间中的椅子是专门定制的,饰面采用砂岩红色粉末涂料,呼应地基和长椅中的砖材。为了避免浪费材料,原有的吧台底座被保留下来,上面覆盖着聚碳酸酯和可调节的LED灯带。为了使这个半地下空间显得更加气派,氛围和家具的设计降低了视觉焦点,显露出带有三扇天窗的完整混泥土天花。

The materials—galvanized steel, brick, and polycarbonate—were chosen for their suitability in a streamlined production process involving little manipulation in order to respect both the limited budget and the minimalist spirit inherent to the modernist style. Once assembled, these three materials don’t require any finishing or protective layer, allowing them to be used as is. The reflective quality of galvanized steel, used for most surfaces, tables, counters, and fixtures, brings the space to life throughout the day, and from one season to the next. Over time, this raw, responsive material will change under the surrounding environment, and will develop a patina to give it a slightly more matte look. The chairs, which were custom designed for the space, are finished in a sandstone red powder coat to create a link to the bricks in the foundation and bench. The existing base of the service counter, which was retained to avoid wasting material, is overlaid with polycarbonate and dimmable LED strips. In order to imbue the semi-basement café with a sense of grandeur, the ambience and furniture were designed to keep the focal point low, leaving the large concrete ceiling, with its three skylights, unobstructed.

▼吧台区,bar area ©Eliott Légaré

▼吧台覆盖聚碳酸酯和可调节的LED灯带 ©Eliott Légaré
the counter is overlaid with polycarbonate and dimmable LED strips

新的公共空间设计强调了Osmo X Marusan的独特体验,无论是通过定制家具,还是使用原始的、适应性强的材料,都能和谐地融入既有建筑。

The new design of the communal space emphasizes the uniqueness of the Osmo X Marusan experience, both through the bespoke furniture, and through the use of raw, adapted materials, which pair harmoniously with the existing architecture.

▼外摆座位区,outdoor area ©Eliott Légaré

▼家居细部,details ©Eliott Légaré

▼轴测图,axon drawings ©MDT Mobilier

Year Built: 2021
Clients: David Schmidt (Fleurs & Cadeaux, Club Pelicano, bar Mal nécessaire, Denise)
Hideyuki Imaizumi (Fleurs & Cadeaux)
Size: interior / exterior
149m² (1600 pi²) / 149m² (1600 pi²)
Interior Design: MDT Mobilier
Mathieu Domingue Trempe, Eliott Légaré
Furniture: MDT Mobilier
Construction: NAT Mobilier Urbain
Photographer: Eliott Légaré

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。