新的MOOD牙医诊所位于Maia市,面积约为80平米。项目包含一层和一个地下空间,二者通过楼梯连接,设有两间相互连通的带有独立卫生间和衣帽间的牙医办公室、接待以及等候空间。

The new MOOD – Medicina Dentária clinic, in the city of Maia has an area of approximately 80 sqm on the ground floor with extra space in the basement connected by stairs. Two interconnecting dental offices and respective support spaces (water closet and locker room), reception and waiting spaces are intended.

▼项目外观,external view of the project ©Ivo Tavares Studio

诊所将牙医办公室设置在了南侧的窗边,位置优越,空间宽敞。在此基础上,接待、等候和交通廊道等公共空间朝向东侧的巨大前窗布置,将设备和辅助空间留在内侧。

▼平面分区,zoning ©Tsou Arquitectos

The clinic’s configuration favors the distribution of the dental offices next to the window to the south, where the dimensions are more generous and well suited. Based on this pre-definition, the public spaces (reception, waiting and circulation) are arranged towards the large front window to the east, leaving the technical and support spaces relegated to the interior areas.

▼朝向东侧前窗的公共空间,public space facing the front window on the east ©Ivo Tavares Studio

▼南侧窗边的牙医办公室,dentist office along the window on the south ©Ivo Tavares Studio

一道薄膜一般的墙面划分公共和私密区域,完成功能的组织。墙体围合出不同的公共空间,形成了一片框出整面前窗的装饰性面板。富有雕塑感的墙面外覆木板,门被隐藏在了墙体的设计中。

The functional organization is defined by a wall/membrane that divides the public and private zoning. This wall configures the various public spaces, resulting in a decorative panel that frames the entire front window. The sculptural wall has a wooden cladding with the doors hidden in the design of the wall itself.

▼弧形墙面划分私密和公共空间,curved wall defining public and private spaces ©Ivo Tavares Studio

▼窗前的接待和等候区,reception and waiting areas facing the window ©Ivo Tavares Studio

▼等候区,waiting area ©Ivo Tavares Studio

▼接待台和细部,reception table and details ©Ivo Tavares Studio

▼门隐藏在木制墙面上,doors hidden in the wooden wall ©Ivo Tavares Studio

项目的材料传达出舒适而健康的氛围。完成面自然且质感丰富。“沙土色”的乙烯基地面保证了视觉上的舒适,同时满足卫生要求。私密空间延续相同的美学形式,墙面覆盖可水洗的装饰性材料。

The proposed materiality conveys a comfortable and well-being environment. The finishes are tactile and natural. The “sand-colored” vinyl flooring guarantees visual comfort, while complying with the resistance and hygiene requirements. The private spaces follow the same aesthetic intent, with washable decorative wall coverings.

▼自然材料营造舒适氛围
natural materials creating a comfortable environment ©Ivo Tavares Studio

▼相互连通的牙医办公室
interconnected dentist office ©Ivo Tavares Studio

▼材料细部,material details ©Ivo Tavares Studio

前窗为空间提供了一片透明的围护,柔和的自然光洒满每个空间,创造出所有人都渴望的舒适环境。

The front window provided with a diaphanous curtain conveys the desired comfort. In all spaces, a recessed soft ambient light is privileged.

▼平面图,plan ©Tsou Arquitectos

▼剖面图,section ©Tsou Arquitectos

Project name: MOOD Medicina Dentária
Architecture Office: Tsou Arquitectos
Main Architect:  Tiago Tsou
Website: www.tsouarquitectos.com
E-mail: info@tsouarquitectos.com
Facebook: https://www.facebook.com/Tsouarquitectos
Instagram: https://www.instagram.com/tiago_tsou/
Location: Rua D. Júlio Tavares Rebimbas, Maia
Year of conclusion : 2022
Total area:   80 m²
Architectural photographer: Ivo Tavares Studio
Website : www.ivotavares.net
Facebook: www.facebook.com/ivotavaresstudio
Instagram: www.instagram.com/ivotavaresstudio

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。