事务所对大阪中心心斋桥南千场地区的一座老房子进行了更新改造。位于千场后巷内的Yosuca餐厅旨在通过食物建立起一个新社区,空间的设计遵循同样的概念,构成了一个连接城镇与人的地方。

This project is found within Senba Back Alley, which restored an old house in the Shinsaibashi-Minamisenba area at the heart of Osaka to revive it as a new facility. Like the concept for the facility, this project has been planned as a place to create a new community through food, while also solving the challenge of making a place that plays the role of connecting the town with people.

▼空间概览,overview ©Junichi Usui

主体空间以融合传统和现代元素为概念。为体现“新”与“旧”的碰撞,设计赋予传统技术和装饰材料以富有现代感的新形式,使客人能够通过感官体验领略到其中概念。

The main facility is composed based on the concept of a space that blends elements of the past and the present; to embody the two aims of the project, yosuca/yosucahanare also adopts an approach that reformats traditional techniques and finishing materials in line with modern sensibilities and it has been designed so that guests can experience the concept through bodily sensations when they visit.

▼用餐区,dining area ©Junichi Usui

▼壁龛装饰,the niche ©Junichi Usui

红色地毯从公共区域蔓延至整个Yosuca餐厅,与之匹配的红色灰泥进一步凸显了空间特色。设计在有限的空间中塑造出一个独特的世界,提供了一个怀旧、内敛、迷人的空间。

Yosuca uses red carpet for the finishing like the shared sections of the facility and adds matching red stucco as the main feature to give a sense of a unique world in the limited space, providing a nostalgic, restrained, alluring space.

▼看向吧台区,view of the bar ©Junichi Usui

餐厅内室采用相同的材​​料,却通过完全相反的色调使空间变得有趣。设计以相同的规则创造出一个坚忍质朴的内室,与Yosuca构成对比,而不是简单地将两者进行混合。

Yosucahanare uses the same materials but with inverted hues for a simple composition that takes playfulness out of the space. We have provided a stoic, clean-cut space as another face to Yosuca while following the same rules, rather than simply blending it in.

▼餐厅内室,Yosucahanare ©Junichi Usui

▼内室吧台,bar of Yosucahanare ©Junichi Usui

与千场后巷相同,Yosuca为成年人创造了新的聚会场所,这里诞生的社区将成为城市中的宝藏。

Like Senba Back Alley, this will become a venue to create a new hangout for adults and the community born here will be an asset to the town.

▼细部,detail ©Junichi Usui

Location: City of osaka, Osaka prefecture
Completion:Dec 2021
Building use: restaurants
Main Structure: Wood structure
Photograph: Junichi Usui

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。