该项目是Thaden学校的中心枢纽,Thaden学校是阿肯色州本顿维尔的一所新高中,在这里,学生们从实践中学习。设计与学校占地26英亩的校园整体相匹配,致力于创建未来愿景,同时反映周围景观中丰富的田园文化遗产。Thaden学校挑战传统的教育模式,聚焦三个标志性项目:Reels(通过影像制作促进叙事和视觉联系)、Wheels(通过自行车的建造和使用促进物理和力学学习)、Meals(通过食物的种植和准备促进生物、化学学习和共享)。EskewDumezRipple同Marlon Blackwell Architects、Andropogon和CMTA合作完成校园总体规划后,对所有学生的活动中心——即3.4万平方英尺的校园之家进行设计。

The Home Building is the central hub at Thaden School, a new high school in Bentonville, Arkansas, where students learn by doing. The building’s design, much like the school’s 26-acre campus, strives to establish an innovative vision for the future while reflecting the rich, pastoral heritage of the surrounding landscape. The Thaden School challenges traditional paradigms of education. The school’s pedagogy is centered on three signature programs: Reels (where narrative and visual communication come alive through the production of film and video), Wheels (where physics and mechanics come alive through the construction and use of bicycles), and Meals (where biology, chemistry, and community come alive through the growing and preparation of food). After first leading the completion of the Master Plan for the campus (a collaborative effort between EskewDumezRipple, Marlon Blackwell Architects, Andropogon, and CMTA), EskewDumezRipple was tasked with designing the 34,000-square-foot Home Building, the heart of all student activities on campus.

▼校园鸟瞰,aerial view of the campus ©Tim Hursley

▼校园之家位于校园的核心位置,the project is located at the heart of the campus ©Tim Hursley

▼校园之家鸟瞰,aerial view of the project ©Tim Hursley

校园之家不仅处在学校的中心位置,而且是学生的社交和精神中心。作为校园的核心,这座建筑提供了宽敞的餐厅,整个校园的人都在这里用餐,此外,它还设有教学厨房、学生书店、图书馆以及未经组织的休息和学习空间。餐厅内部注重材料工艺,巨大的桁架下安装着白杨木板条,它揭示而非隐藏餐厅的结构设计,并为公共餐饮空间带来了深深的温暖。该设计调和了看似矛盾的概念:对建筑设计的远大抱负与地方建筑的谦逊本质。

Beyond the physical centrality of its location, the Home Building serves as both the social and spiritual center for students. As the hearth of the campus, the building provides an expansive dining hall, where all of campus comes together for meals, as well as a teaching kitchen, the student bookstore, a library, and several unstructured lounge and study spaces. In the dining hall, the celebrates the material technology within. A veil of poplar slats mounted underneath enormous truss frames reveal, rather than conceal, the structural design and bring a deep warmth to a space intended for communal dining. The design reconciles seemingly contradictory notion: lofty ambitions for the building’s design with the humble nature of local, vernacular architecture.

▼建筑外观,external view ©Tim Hursley

▼景观庭院,landscape courtyard ©Tim Hursley

▼蓄水池塘,storage pond ©Tim Hursley

建筑的视觉元素取自当地,板条立面和全木结构融入了本土建筑的美感。建筑在景观中延伸,弯曲和包裹定义了新的校园,创造出不同规模、纹理和用途的室外空间网,它与多样的室内空间相互作用,为学生提供了探索室内外关系的机会。“水实验室”容纳了现场收集的大部分雨水,同时可以使学生利用周围环境进行学习。设计以非比寻常的方式运用常见的材料,通过住宅设计中常见的技术,将简洁的形式推向极致,在这里,平面被打开,形成门廊和庭院,屋顶也微微倾斜,在中心形成38英尺高的山峰形状。餐厅的山墙被屋顶覆盖,而在餐厅一旁的庭院,面向天空的洞口穿破了上方的屋顶,学生们也经常聚集于此。此外,学校为学生提供了先进的教学厨房,这是校园之家中真正独特的空间之一,它大力支持了“从实践中学习”的理念。

The building takes visual cues from the region itself, with board and batten facades and all wood construction incorporating the beauty of local, vernacular architecture. The building stretches across the landscape, bending and wrapping to define a new kind of campus, creating a network of outdoor spaces of varying scales, textures, and uses that interact with the diverse interior spaces. Indoor-outdoor relationships are explored at every opportunity. An ever-present “water lab” holds a majority of the rainwater that’s collected on site. while simultaneously providing a unique opportunity for students to learn via their surroundings. The design employs common materials and methods in uncommon ways. Using techniques typically found in residential design, the design pushed the simple form to its limit, opening the floor plan to create porches and courtyards and gently sloping the roof up to a dramatic 38-foot-tall peak at its center. The roof plane enshrouds the simple gable form of the dining hall. A skyward opening punctures the roof of the outdoor courtyard where students frequently congregate outside the dining hall. Students take classes in a state-of-the-art teaching kitchen—one of the truly unique spaces in the Home building— one that deeply espouses the school’s “learning by doing” mantra.

▼立面远观,facade from a distance ©DeroSanford

▼板条立面和全木结构融入了本土建筑的美感,board and batten facades and all wood construction incorporate the beauty of local, vernacular architecture ©DeroSanford

▼入口,entrance ©DeroSanford

▼室内外互动,indoor and outdoor interaction ©Tim Hursley

▼半室外通道,semi-outdoor access ©DeroSanford

▼餐厅,dining hall ©Tim Hursley

▼餐厅使用场景,usage scenario ©DeroSanford

▼教学厨房,teaching kitchen ©上:Tim Hursley;下:DeroSanford

▼多样的教室,diverse classrooms ©DeroSanford

建筑设计以可持续性为学生教育的核心,过渡空间、有遮蔽的室外区域、作为植物学教科书的景观中充满了多样的花草树木,其中包括高杆草原、橡树和山核桃林地、低地硬木森林、淡水湿地,它们是该地区植物群落的缩影。雨水管理(91%是现场管理)通过分布式策略实现,在整个场地内有多个滞留区。整个建筑采用低流量的管道装置,每年将节省约10万加仑的水。在校园之家的前院,地热井代替了传统的冷却塔,每年可额外节省150万加仑的水。校园之家旨在使能源使用强度达到23EUI(学校建筑达到25EUI及以下,就被认定为零碳就绪)。后来增加的光伏屋顶阵列甚至有可能使建筑实现零能耗(ZE)。专用的室外空气系统确保室内获得新鲜空气,所有室外空气被引入建筑内某个指定位置(而不是每个热泵区域),并通过焓轮机器将废气热量传递给空气,同时提供除湿功能。

The building’s design places sustainability central to students’ education. Transitional spaces, protected outdoor areas, landscape that acts as a botanical textbook filled with a diversity of plants, flowers, and trees—tall grass prairie, oak and pecan woodlands, bottomland hardwood forests, freshwater wetlands—a microcosm of the region’s native plant communities. Stormwater management (91% is managed onsite) is accomplished via a distributed strategy, with several detention areas across the site. Low-flow plumbing fixtures are used throughout the building which will save roughly 30, or about 100,000 gallons of water each year. A geothermal well field sited directly on the large quad in front of the Home Building was selected instead of a traditional cooling tower, resulting in an additional 1.5M gallons of water savings annually. The Home Building was designed to achieve an Energy Use Intensity (EUI) of 23 (a school building recording 25 EUI or less is considered to be Zero Energy Ready). The later addition of a rooftop photovoltaic array could result likely achieve Zero Energy (ZE). A dedicated outdoor air system ensures that occupants have fresh air throughout the entire building. By bringing all outdoor air into the building at a single location (instead of at each heat pump zone) it can be passed through an enthalpy wheel which transfers heat from the exhaust air to the incoming air which also provides dehumidification.

▼实践场景,practice scenario ©Studio NOVO

▼校园其他建筑,other campus buildings ©上:Tim Hursley;下:DeroSanford

▼校园之家夜景,night view ©上:Tim Hursley;下:DeroSanford

▼平面图&剖面图,floor plan & section ©EskewDumezRipple

Architect: EskewDumezRipple
Landscape Architect: Andropogon Associates, Ltd.
Civil Engineering: Ecological Design Group
MEP Engineering: CMTA Consulting Engineers
Structural Engineering: Engineering Consultants Inc. (ECI)
Project Management: Aegis Property Group | WEI
General Contractor: Milestone
Irrigation: Aqueous
Signage and Wayfinding: Tom Zetek

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。