概述 | Program

亚利桑那大学(UA)菲尼克斯医学院与北亚利桑那大学(NAU)结成合作关系,旨在创建一种针对健康科学教育和研究的综合跨学科模式。这一努力的创新之处在于,两所具有不同文化背景的大学的合作计划将合并到同一个场地——位于凤凰城市中心的菲尼克斯生物医学园区。

The University of Arizona (UA) College of Medicine-Phoenix, in partnership with and Northern Arizona University (NAU), is creating a new model for an integrated and interdisciplinary approach to health sciences education and research.  Innovative in this endeavor is the collaboration and merging of these programs from two universities with distinct institutional cultures on one campus—Phoenix Biomedical Campus in downtown Phoenix.

▼建筑外观,Exterior view © Bill Timmerman

健康科学教育大楼(HSEB)是这所致力于健康科学教育及研究的园区的一部分,它服务于医学院、联合医疗学院以及生物医学信息学院。6层高的新设施提供了26.8万平方英尺的可用空间,包含行政和职员办公室、演讲厅、教学工作室、灵活教室、学生和教师服务设施、临床技术间、模拟间、大体解剖学设施、教学实验室、学习资源中心、食堂、学生储物柜、小组学习室、会议室和其他各种支持设施。HSEB和未来的研究大楼将通过一座南北向的体量相互连接,后者将为两座主楼的使用者提供公共功能与空间,确保教育者、研究人员、学生和老师可以随时交流,从而鼓励跨学科的教学以及研究方法。

The Health Sciences Education Building (HSEB) is part of the inter-institutional campus for health science education and research, and supports the colleges of medicine, allied health, and biomedical informatics.  The new 268,000-square-foot, six-story facility consists of administration and faculty offices, lecture halls, learning studios, flexible classrooms, student and faculty services, clinical skills suite, simulation suite, gross anatomy facilities, class laboratories, learning resource center, cafeteria, student lockers, group study rooms, conference rooms and miscellaneous building support.  HSEB and future research buildings are connected by a north-south structure that houses public functions and spaces for the occupants of these facilities as part of an effort to ensure that educators, researchers, students, and teachers meet and encourage an interdisciplinary approach to pedagogy and research.

▼建筑与校园绿地相连,The building is connected to the green area of the campus © Bill Timmerman

该项目的一个主要特征是集体资源的共享,其受益者包括亚利桑那大学菲尼克斯医学院、亚利桑那大学药学院和朱克曼公共卫生学院,以及北亚利桑那大学的健康与人类服务学院。来自健康科学领域的众多教育工作者参与了具有互动性的规划过程,树立了基于长期团队合作的医疗模式的教学愿景。

A key characteristic of the program is a model of collective resources shared by the UA College of Medicine-Phoenix, the UA College of Pharmacy, and the UA Mel and Enid Zuckerman College of Public Health, as well as by Northern Arizona University’s College of Health and Human Services programs.  An interactive planning process, which involved educators from the cross-section of health sciences disciplines, has worked collaboratively to create an educational vision of a team-based continuity of care model.

▼公共大厅,Lobby © Bill Timmerman

 

设计 | Design

规划和建筑设计方案由CO Architects开发,目标是在菲尼克斯市中心的一处28英亩的城市场地内建造一个兼顾独立性与合作性的健康科学教育和研究园区。健康科学教育大楼(HSEB)的设计从亚利桑那的山脉与峡谷中汲取灵感,并对日照强烈且温度极端的沙漠气候做出了回应。大楼的选址遵循了Ayers Saint Gross制定的总体规划,该规划在校园建立了南北走向的中央绿地,连接了位于南侧的历史建筑和未来将在北侧落成的研究设施。

The program and building design were developed by CO Architects to support an independent and collaborative health sciences education and research campus on a 28-acre urban setting in downtown Phoenix.  The design for the Health Sciences Education Building (HSEB) draws inspiration from Arizona’s mountains and canyons and responds to the desert climate, characterized by intense sunlight and extreme temperatures.  The siting of the building originates from the master plan by Ayers Saint Gross that establishes a north-south central campus green connecting the historic buildings to the south with future research facilities to the north.

▼南立面夜景,South facade by night © Bill Timmerman

从建筑的定位到开窗的位置,健康科学教育大楼的设计充分考量了亚利桑那州的沙漠气候条件以及减少能源消耗的需要。建筑被分为东西两翼,与构成校园东端边界的南北向轴线相连。建筑的形式和朝向设定均是为了尽可能地减少强烈日照的影响。

The Arizona desert climate and need for reduced energy consumption informs much of the design for HSEB, from the siting to the fenestration.  The facility is organized into east-west wings connected to a north-south axis establishing the eastern boundary of the campus.  The building’s form and its orientation result from efforts to minimize the intense effects of the Arizona sun.

▼场地平面图,Site plan

南向的立面设置了带有镂空屏墙的悬臂结构,可以遮挡阳光;在确定窗户和遮阳装置的位置之前,设计团队对门窗布局和内部空间的功能要求进行了全面研究。垂直的遮阳薄板能够控制北面的阳光照射。翼楼的折角能够实现墙体的自遮阳,并形成了一道东西向的“峡谷”。位于两座翼楼之间的空间被有意地缩窄,凸显了垂直方向的高度。无窗的东立面和西立面被从中间“切开”,形成南北通透的开窗。

South-facing façades combine overhangs with perforated screens that function as sunshades; extensive studies of the window locations and the program requirements for the internal spaces informed the fenestration pattern as well as the shading devices.  Vertical fins control sun penetration on the north.  The wings are inflected to self-shade the walls and to create east-west “canyons.”  Space between the two wings is tall and intentionally narrow.  Windowless east and west façades are incised to create north and south fenestration.

▼俯瞰“峡谷”空间,Overlook to the canyon © Bill Timmerman

在“峡谷”内部,低楼层的窗户较多,越往上窗户越少。自然光得到充分利用,使“峡谷”低处充斥着光线。峡谷表面铺设以浅色的抛光混凝土砌块,能够提供理想的热质量和反射率。“峡谷”顶部是聚四氟乙烯材质的屋顶,有助于控制阳光的穿透量。建筑供暖和制冷系统的排气会流入“峡谷”,由于排气温度低于外部环境,因此能够帮助降低户外空间的温度。项目的目标是获得LEED®-NC金级认证。

In the canyon, there are more glazed openings at the lower level with fewer windows near the top.  Natural light is harnessed to flood the lower portions of the canyon with light.  The canyon is clad in light-colored, burnished concrete block to provide cool thermal mass and reflectivity.  At the top of the canyon is a PTFE (Polytetrafluoroethylene) scrim roof that helps regulates sunlight penetration.  Exhaust air from the buildings heating, and cooling systems flow into the canyon because the exhaust air temperature is lower than the ambient outside air and therefore helps to cool the outdoor space. The project is targeting LEED®-NC Gold certification.

▼交通空间,Circulation © Bill Timmerman

▼灵活多样的学习空间,Flexible studying spaces © Bill Timmerman

▼自习室,Study room © Bill Timmerman

峡谷的隐喻同样被带入到建筑的材料当中。为了使建筑与周围景观形成连接,同时将自然气息引入菲尼克斯的中心地带,建筑表皮的色彩和光泽均取自亚利桑那州的山峰与山峦。附近山脉的纹理通过折叠的铜质表皮被抽象化,创造出建筑与周围环境的视觉联系。

The canyon metaphor also applies to the materiality of the building.  To connect the built environment to the surrounding landscape and bring nature into the heart of downtown Phoenix, the color and patina of the building skin draw from the peaks and mountains prevalent in Arizona.  The striations of the surrounding mountains are abstracted by folding the building’s copper skin creating a visual connection to the surroundings.

▼建筑立面局部,Facade partial view © Bill Timmerman

凭借以技术和模拟为基础的先进设施,以及对健康科学跨专业培训项目的广泛支持,健康科学教育大楼可为1200名医疗专业人员提供学习环境,并将成为研究界重要的学习和教育资源。

HSEB provides a range of established-to-vanguard skills-based and simulation settings that sustain the gamut of health sciences inter-professional training programs.  This complex provides learning environments to train 1,200 medical professionals.  It will also serve as a learning and teaching resource for the research community.

▼图书室,Library © Bill Timmerman

▼阶梯教室,Lecture hall © Bill Timmerman

▼教学设施,Learning facility © Bill Timmerman

▼一层平面图,Plan 1st floor © CO Architects

▼二层平面图,Plan 2nd floor © CO Architects

▼三层平面图,Plan 3rd floor © CO Architects

▼四层平面图,4th floor © CO Architects

▼五层平面图,5th floor © CO Architects

▼六层平面图,Plan 6th floor © CO Architects

Health Sciences Education Building (HSEB)
Phoenix Biomedical Campus
Design and Executive Architect: CO Architects
Paul Zajfen, FAIA, RIBA, design principal
Scott Kelsey, FAIA, principal-in-charge
Jonathan Kanda, FAIA, LEED AP, principal/project architect
Andy Labov, FAIA, LEED AP, principal/senior architect
Jenna Knudsen, AIA, LEED AP, principal/senior architect
Arnold Swanborn, AIA, LEED AP, associate principal/senior design architect Tony Moretti, FAIA, technical principal
Jatin Kayastha, designer
Luciana Tagliaferri, LEED AP, designer
Lilit Ustayan, LEED AP, designer
Shiyi Zhang, LEED AP, designer
Joqua Jordan, project assistant
Jesse Carrillo, designer
Kevin Kavanaugh, project team
Marie Malone, project team
Associate Architect, Master Planner: Ayers Saint Gross
Jack Black, AIA, LEED AP BD+C, associate principal
Sean R. Rosebrugh, AIA, LEED AP BD+C, project manager
Eric Zobrist, AIA, LEED AP BD+C, project architect
Michelle Kollmann, LEED AP BD+C, designer, interiors
Kristina Abrams, RA, LEED AP BD+C, technical production
Justin Dahl-James, RA, LEED GA, technical production
Eliseo Ramirez, technical production
William Whitfield, technical production
Contractor, Preconstruction, Construction Manager at Risk:
DPR Construction • Sundt Construction, Inc., a Joint Venture
Peter Berg, LEED AP, DBIA, design builder project director, DPR
Djuro Rosic, LEED AP, general superintendent, DPR
Derek Kirkland, LEED AP, preconstruction director, DPR
Greg McDermott, superintendent, DPR
Ivan Christiansen, MEP manager, DPR
Cassie Robertson, LEED AP, estimator, DPR
Corey Munoz, MEP preconstruction estimator, DPR
Janet Howe, safety director, DPR
Gil Salazar, safety manager, DPR
Justin Schmidt, LEED AP, BIM manager, DPR
Erika Byse, LEED AP, scheduling manager, DPR

Wayne Einbinder, PE, LEED AP, DBIA, senior project director, Sundt Kent Bosworth, LEED AP, DBIA, project director, Sundt
Terry Abair, preconstruction manager, Sundt
Kent Gabrielson, senior project engineer, Sundt
Cassandra Halverson, LEED AP, field engineer, Sundt
Michelle Pomeroy, project administrator, Sundt
Kira Bruun, intern, Sundt
Stewart Grauer, CPC, senior preconstruction project manager, Sundt Raymond Baker, DBIA, senior estimator, Sundt
Owner/Client: Arizona Board of Regents
Users: University of Arizona; Northern Arizona University
Site: Phoenix Biomedical Campus (Owner: City of Phoenix)
Cost: $187 million (includes $99 million construction cost)
Size: 268,000 square feet

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。