设计旨在促进会展中心B2大楼与南公园其他建筑的融合,实现空间和功能上的整合。项目位于公园南端的门户位置,代表着整个公园的品质和吸引力。这个鼓舞人心的设计一方面要为参加大型活动的展商提升商业和文化知名度,另一方面也需要为游客创造愉快舒适的环境。综上,A + ARCHITECTURE提出了一个明亮通风且植被丰富的方案。

The objective of the project is to improve the integration of the B2 building extended to the other buildings of the south park, a spatial integration, but also a functional one. Ideally located at the southern tip, the project must reflect the qualities of the park and its attractiveness. It must inspire. Want to participate as an exhibitor in the major events that take place there, benefiting from great commercial and cultural visibility, want to go there as a simple visitor, enjoying great comfort of use. Our proposal is intended to be bright, airy with a strong vegetal presence.

▼项目概览,overview ©Marie-Caroline Lucat

设计将新扩建的前院与原有B楼前院合并为一体,以促进空间和交通的连贯性与流动性。此外,连贯的铺地、街道设施、标牌和保留下来的一排排棕榈树也有利于营造整体感。

The current forecourt of reception building B will be merged with the forecourt that we are going to create, helping to restore coherence and fluidity in the spaces and flows, reinforced by the continuity of the floors, street furniture, signage and by preserving the rows of palm trees.

▼建筑立面,view of the facade ©Marie-Caroline Lucat

▼看向入口一侧,view of the entrance ©Marie-Caroline Lucat

▼楼梯与露台,stairs and the platform ©Marie-Caroline Lucat

▼楼梯上的视角,view on the stairs ©Marie-Caroline Lucat

建筑外部,新建造的广场总用地面积达1400平方米,其中建筑占地300平方米。广场为公众接待和建筑入口创造了空间,将石材、植物和标牌融入了景观设计。一个由杆件和棕榈树组成的垂直“森林”与水平延展的建筑体量和其石材基础、金属覆层、横窗线条以及屋顶边缘形成了生动的对比。二层露台连接了外部的巨大楼梯和内部楼梯,构成对周围景观的沉思。此外,平台与办公室定向关联,可以与大厅内同时举办活动。

On the outside, the created square of 1400 m2, including 300 m2 covered, participates in the scripting of the reception of the public and the entrance to the building, mixing mineral, vegetal and signage. A vertical “forest” of poles and palm trees plays with the horizontality of the strata of the building, the mineral base, the metal cladding, the line of transom windows and the edges of the roof. The terrace that we offer upstairs, served by an internal staircase and a monumental staircase outside, is contemplative of the surrounding landscape. Associated with a dedicated office, it also makes it possible to offer events complementary to those located in the hall.

▼露台上的视角,view on the platform ©Marie-Caroline Lucat

▼室内空间,interior view ©Marie-Caroline Lucat

▼看向入口,view of the entrance ©Marie-Caroline Lucat

▼平面图,plan ©A + ARCHITECTURE

▼剖面图,section ©A + ARCHITECTURE

Project Construction of the extension of the Montpellier Exhibition Center, increasing the current area of 6,000 m2 by 3,000 m2.
Project owner Région Occitanie / ARAC Occitanie
Location Pérols, Hérault (FR)
Team A+Architecture, BET André Verdier, Solanum, Acoustic Technologies Midi, L’Echo, Celsius Environnement, EPSILON GE, Arteba, C&G, Antea Group
Area 3 215 m2 SDP (extension)
Cost 5 000 000 € HT
Status Delivered 2021

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。