项目坐落于英国德文郡,前身是一栋由石材搭建的住宅,Studio Weave事务所对该住宅进行了扩建与改造,使其变身为一栋木结构的双层艺术家别墅。在现代化的大都市伦敦与乡村之间,实现了以家庭为基础的假日住宅的复兴。Made of Sand艺术家别墅坐落在Blackdown Hills镇一处僻静的场地上,项目的命名来源于当地沙坑的历史渊源。设计旨在为业主创造一处灵活舒适的创意空间,以容纳业主的家庭,并接待他们包括艺术家在内亲朋好友,同时实现人们与自然紧密联系在一起的愿望,让艺术家与手工艺者能够拥有一处既与社区联系在一起,又能够以独立平和的方式完成自己的艺术创意的场所。

Studio Weave has added a double storey timber artist’s retreat to a stone cottage in Devon, completing the revival of the holiday home for a family based between London and the countryside. Made of Sand is set on a secluded property in the Blackdown Hills, and takes its name from the sites’ historic origins as a local sandpit. Made of Sand was conceived as a flexible guest and creative space for the clients’ local family, friends, and artists. The retreat offers those wishing to connect with nature, their art or craft, and organisations in the region an independent space on the peaceful property.

▼项目外观,external view ©Jim Stephenson

▼顶视图,top view ©Jim Stephenson

项目的业主Tom Baker与Natalie Silk,既是创意人士又是狂热的音乐爱好者,他们委托Studio Weave为主屋设计一处可以分开居住的扩建部分,设计采用了当代的美学语言,同时使建筑和谐地融入周围乡村环境中。由木制结构与大面积玻璃组成的双层建筑体块,彰显出引人注目的几何美感。东侧立面上,修复后的石阶如同书挡一般界定出原建筑与山坡之间的全新空间。

Keen music lovers and creatives, clients Tom Baker and Natalie Silk appointed Studio Weave to design an extension that can be inhabited separately from the main cottage, yet sits harmoniously in the rural landscape while adopting a contemporary aesthetic. Studio Weave designed a striking two storey cubic addition with a geometric timber facade and large glazed apertures. A restored stone stair on the Eastern elevation bookends the new space between the existing cottage and hillside.

▼扩建部分由木制结构与大面积玻璃组成,
The extension consists of a wooden structure with large areas of glass ©Jim Stephenson

▼建筑外观采用了红色西部雪松镶板,
The exterior is clad in red western cedar paneling ©Jim Stephenson

▼西侧的石砌楼梯,Stone staircase on the west side ©Jim Stephenson

扩建部分取代了原建筑年久失修的车库与工作间,围绕着住宅的原始平面扩展出两处L形的新空间,共计85平方米,两处扩建部分相互连接在一起。为了增强住宅入口的仪式感,Studio Weave事务所为场地重新引入了一条沿着后方山坡通往玄关的视觉与交通流线。厨房内,不锈钢制成的厨房台面由高窗和天窗照亮,同时也照亮了一楼卧室套房的入口,从这里,还能够望到住宅前面大片的野花草地。在楼上,大面积的三层玻璃窗似乎将客厅空间延伸至室外的树梢,远处Blackdown Hills小镇的美丽自然景观从这里一览无余。

Made of Sand replaces an existing garage and workshop that had fallen into disrepair. Studio Weave wrapped the new 85 square metre (GEA) wing around the old cottage, resulting in a floorplan of two tesselating L-shape zones that connect internally. To create a purposeful sense of entry, Studio Weave reintroduced a path along the rear hillside to the central entry hall. A stainless steel galley kitchen lit by overhead and clerestory windows leads to the ground floor bedroom suite, which opens onto the large wildflower meadow at the front of the property. Upstairs, the living space seems to extend out to the treeline through the wide expanse of triple glazing wrapped around the facade, offering uninterrupted views over the Blackdown Hills beyond.

▼室内概览,overall of interior ©Jim Stephenson

▼位于扩建部分二层的客厅,living room on the upper floor of the extension ©Jim Stephenson

▼大面积的开窗创作出极佳的采光与景观视野,
Large areas of windows create excellent lighting and landscape views ©Jim Stephenson

▼建筑与自然的融合,the integration of architecture and nature ©Jim Stephenson

材料与工艺在整个项目的过程中至关重要。从外观上看,红色西部雪松镶板将建筑与周围的树林联系在一起。室内空间中,包括粘土、陶土、黄铜和花旗松胶合板在内的天然材料创造出温暖舒适的环境氛围。扩建部分具有极佳的隔热与隔音性能,让艺术家和孩子在他人静修或家庭度假期间也能够释放天性、自由创作。Studio Weave事务所负责人Je Ahn说:“该项目在有机、自然的环境中平衡了手工艺与我们对施工精度的追求,新旧材料之间的对比突出了扩建部分中轻松休闲的氛围。”

Materials and craft play a key role in anchoring Made of Sand in its setting. Outside, the external Red Western Cedar panelling silvers in tandem with the surrounding woodland timbers. Inside, natural materials including clay, terracotta, brass and douglas fir plywood create a warm environment. Made of Sand is highly insulated and soundproofed to allow artists and children creative freedom during retreats and family holidays. Je Ahn, Director, Studio Weave says:“Made of Sand balances our signature technical precision in an organic, natural setting. The contrast between materials, old and new, in and out are foregrounded to create a distinct sense of rest and relaxation in the new spaces.”

▼厨房,the kitchen ©Jim Stephenson

▼玄关与天窗,entrance and skylight ©Jim Stephenson

▼铁锈色的粘土墙面与门洞柔和地融合在一起,
Rust-coloured clay walls softly curve into door frames ©Jim Stephenson

扩建部分的结构暴露在空间中,旨在减少材料的使用与浪费。由道格拉斯冷杉制成的天花板拱腹与墙壁上的木材板条、窗台以及存储壁柜相互呼应。项目的建造由与业主相熟的当地建筑专家与工匠建造,带有温度的手工艺与精益求精的建筑细节在本项目中达成了和谐的平衡。铁锈色的粘土墙面与门洞柔和地融合在一起,手工切割的细木工墙面节点体现了业主、建筑师、建造者对本项目的专注与关心。

The structure of the extension remains on display, reducing material use and wastage, and the douglas fir ceiling soffits are echoed throughout in timber battening, window seating and wall storage. Constructed by the clients’ local cob building specialist and craftsman, Made of Sand balances architectural precision with organic details. Rust-coloured clay walls softly curve into door frames, and timber wall joinery cut individually by hand demonstrate the care and attention executed by a dedicated client, architect and contractor partnership.

▼卧室,bedroom ©Jim Stephenson

▼室内细部,details of interior ©Jim Stephenson

▼楼梯,staircase ©Jim Stephenson

“七年前,我们从在这里居住了35年的原主人手中买下了这座小屋。它坐落在一处僻静的南向山谷中,周围的环境具有显著的生物多样性,并且几分钟车程就能到达希斯兰林地与周围牧场,这些特点坚定了我们想要这里设立一个固定基地的决心,在这里,我们既可以工作,也可以和我们当地的家人和朋友欢聚一堂,此外,这里也离我们长大的地方很近,是一处与我们有着深厚联系的地方。”业主Natalie Silk与Tom Baker说道,“在了解了Studio Weave的作品之后,我们立刻与他们的设计理念产生了共鸣,我们能感受到他们那种有趣、质朴的建筑理念能够实现现代设计语言与自然环境的巧妙平衡。他们与建造者David密切合作,将这个空间变得栩栩如生。Made of Sand是一处能够与他人分享的地方,欢迎着那些需要为自己的创作汲取灵感的人们,不仅仅限于我们的亲朋友好。这里还是一处让我们感到放松与治愈心灵的地方,在隔离期间,这里可谓是天堂,所以我们期待看到其他人也能够在这里,与周围的自然景观以及当地社区的艺术组织产生联系。”

Natalie Silk and Tom Baker, clients, say: “We purchased the cottage seven years ago from owners who had been there for over thirty five years. The cottage is in a secluded, south facing valley surrounded by outstanding biodiversity with heathland woodland and meadows minutes away, and allows us a regular base from where we can both work and spend time with our local family and friends, in an area close to where we grew up that we care about deeply. We found Studio Weave’s work and instantly connected with their designs, feeling their playful, instinctive approach would neatly balance modern design in a natural setting. They worked closely with our builder David to bring the space to life. Made of Sand is a place designed to share with others including those requiring a creative recharge, not just our own family and friends. It’s a place we feel rested and revived at and was a haven during lockdown, so we’re looking forward to seeing others build relationships with both the landscape and creative/community centred organisations in the area too. ”

▼夜景,night view ©Jim Stephenson

▼总平面图,master plan ©Studio Weave

▼底层平面图,ground floor plan ©Studio Weave

▼二层平面图,first floor plan ©Studio Weave

▼立面图,elevations ©Studio Weave

▼剖面图,sections ©Studio Weave

Project credits
Location: Blackdown Hills, Devon, United Kingdom
Project size: 85 square metres
Completion: November 2021
Client: Tom Baker and Natalie Silk
Architect: Studio Weave
Interiors: Studio Weave and Natalie Silk
Design team: JJO Associates (Structure)
Contractor: David Joyce Cob and Lime
Joiners: Farid Adhamy, Harry Bailey
Photographer: © Jim Stephenson

Key Products:
Exterior timber: Western Red Cedar (UK Grown) and Iroko
Floor tiles: Norfolk Pamments
Kitchen: Studio Weave
Metalwork: Simon Connett Blacksmith
Lighting: HandandEyestudio, Zangra, Muuto
Sanitaryware: lussostone

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。