1788年,库克船长和他的舰队进入霍克斯伯里三角洲和悉尼的避风港湾。在霍克斯伯里河的河口,他受到了自古以来就生活在这些河岸上的达鲁格人的欢迎。不久之后,英国对澳大利亚领土进行了殖民统治,在这片广袤的土地上修建了公路和电力网络。当时,这些电线杆是用当地最好的硬木制成的,后来,这些柱子慢慢地被钢柱所取代。Marra Marra小型社区由殖民者在18世纪初期建造,很可能为当时囚犯耕种土地所用。然而,电力网络从未到达这里,直到今天,这个社区仍然“脱离电网”,只有在涨潮时才能乘船进入。

In 1788 Captain Cook and his fleet entered the delta of the Hawkesbury and the sheltered bay of Sydney. At the entrance of the Dyirabun (Hawkesbury) River, he was first welcomed by the Darug People who had been living on these banks since the beginning of times. Not long after, the British colonized the Australian territory, building a network of roads and electrical lines across the vast country. The electrical posts were made of some of the finest local hard woods. Later on, these posts were slowly replaced by steel posts. The small community of Marra Marra Creek was established by settlers in the early 18th century, most probably using inmate labor to cultivate the land. However, the electrical network never reached the creek and the community remained “off the grid” and only accessible by boat at high tide until today.

▼项目概览,general view ©Leopold Banchini

Marra Marra小屋采用英国人使用了200年的旧电线杆制成,给常桉带来了新的生命。生长在达鲁格地区的斑皮桉用于天花和地板的横梁。细部和家具由松节树改造而成,这些木材来自殖民者在小溪岸边建造的旧码头。

Marra Marra Shack is built using timber pillars made out of repurposed 200 years old electrical posts used by the Brits, giving a new life to the Ironbark timber (Eucalyptus crebra). Spotted Gum timer (Corymbia maculata) growing in the Darug region is used for the beams of the ceiling and floor. The details and furniture are made of repurposed Turpentine timber (Syncarpia glomulifera) from the old jetty built by the settlers on the banks of the creek.

▼入口,entrance ©Leopold Banchini

▼室内一瞥,a glance to the interior ©Leopold Banchini

▼室内概览,overall of interior ©Leopold Banchini

阶梯式的纵剖面与紧密排列的结构网格相结合,顺应房屋所在的陡峭斜坡。住宅内部完全聚焦于朝向溪岸的北向窗户上,该窗户一分为二,可以通过平衡锤向上吊起,将景观引入宁静的木制空间。两个小房间面向荒野中的露台,而在房屋顶部,平坦的屋顶则构成树冠间的大平台。

▼项目图纸,drawings ©Leopold Banchini Architects

The stepped longitudinal section in conjunction with a tightly arranged structural grid acknowledge the steeply sloping site upon which the house is located. The interior of the dwelling is entirely focused on one single large north-facing window orientated towards the creek edge. The window is split in half and can be hoisted upwards using counter weights, allowing the landscape into the tranquil timber lined interior space. Two small rooms open to a patio protected from the wild nature surrounding the building. Above the house, the flat roof offers a large terrace in the tree canopy.

▼内部空间聚焦溪岸窗户 ©Leopold Banchini
The interior is focused on a window orientated towards the creek edge

▼窗户将景观引入宁静的木制空间 ©Leopold Banchini
the window brings the landscape into the tranquil timber lined interior space

▼大型壁炉,large fireplace ©Leopold Banchini

▼阶梯式布局,stepped layout ©Leopold Banchini

▼全木家具,timber furniture ©Leopold Banchini

▼厨房,kitchen ©Leopold Banchini

▼卧室,bedroom ©Leopold Banchini

这座房子完全由木材建造,只有立面采用薄耐火纤维水泥板。房屋基础固定在砂岩基石上,避免使用重型混凝土基础,并且在施工过程中降低了场地所受的影响以及所需工种和机械数量。太阳能和水都被收集和储存在屋顶,使房屋完全可以自给自足。

The house is entirely built in timber; only the façade is covered by thin fire-resistant fiber cement sheets. The footings are pinned to the underlying sandstone bedrock, avoiding the need for heavy concrete footings and reducing the impact on the site as well as the number of trades and machinery required during the construction process to a bare minimum. Both solar energy and water are collected on the roof and stored on site make the house fully self-sustainable.

▼立面,facade ©Leopold Banchini

▼细部,details ©Leopold Banchini

▼屋顶平台,roof terrace ©Leopold Banchini

Marra Marra小屋建在达鲁格人的土地上,设计团队感恩房屋所在土地的原住民,他们拥有丰富的文化并且与国土有着深刻的联系,此外,设计团队还向这里过去、现在和未来的长者致敬。这里过去是,以后也永远是原住民的土地。

Marra Marra Shack is built on the land of the Darug People. We acknowledge the Traditional Custodians of the land on which the house is set, their rich cultural heritage and deep connection to Country, and pay our respects to their Elders past, present and future. Always Was, Always Will Be Aboriginal Land.

▼模型,model ©Leopold Banchini Architects

Project: Marramarra Shack
Location: Marramarra Creek, Berowra (Australia)
Architect: Leopold Banchini
Date: 2020
Photos: Leopold Banchini

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。