项目位于上海市宝山区,在疫情时代背景下居家办公的需求被放大,业主是自媒体行业的手帐博主,设计师将手帐制作的行为作为设计的核心,把他们的生活需求结合新媒体时代博主对居家办公的需求,进行了融合。

▼视频,Video

The project is located in Baoshan District, Shanghai. In the context of the epidemic, the need for working from home has been magnified. The owner is a blogger in the self-media industry. The designer takes the behavior of handbook production as the core of the design, and combines their living needs with new In the media era, bloggers’ needs for home office have been integrated.

▼项目概览,Preview © 吕晓斌

▼工作区与娱乐区,Work and Play Areas © 吕晓斌

▼手帐工作台与客厅可以作为交流、娱乐的场所,也可以作为开放的接待区,Handbook workbench and living room can be used as a place for communication and entertainment, or as an open reception area © 吕晓斌

▼工作台不同方向均以开放形式体现,围绕在手帐制作者四周,木材营造自然轻松的氛围,The different directions of the workbench are reflected in an open form, surrounding the hand account maker, and the wood creates a natural and relaxing atmosphere © 吕晓斌

▼手帐区细节,Handbook area details © 吕晓斌

▼入驻后,After moving in © 吕晓斌

▼天井与绿植墙,Patio and green wall © 吕晓斌

▼玄关,Entrance © 吕晓斌

把家庭生长源自于阿怪对生活的热爱这个背景通过设计手法表达出来,从阿怪每天做手帐的动作,做完手工后摆放的动作,陈列作品的位置,生活休息与辅助行为的需求,缓缓延申到家庭中的每一个角落,功能以手帐工作台为原点发散出去,形成了新家的布局。轻松舒适、生活化的工作场所与家的融合成为了设计首要目的。

The background of family growth stemming from A guai’s love for life is expressed through design techniques, from Aguai’s daily movement of making a hand account, the action of placing it after finishing the handwork, the position of displaying the works, the rest of life and auxiliary behaviors. The demand is slowly extended to every corner of the family, and the functions are spread out from the handbook workbench as the origin, forming the layout of the new home. The integration of a relaxed and comfortable, life-like workplace and home has become the primary purpose of the design.

▼工作区看向娱乐区,Work area looking towards entertainment area © 吕晓斌

▼娱乐区,Entertainment area © 郑杰

▼走廊,Corridor © 吕晓斌

▼双层滑动书架&墙面收纳,Double Sliding Bookshelf & Wall storage © 吕晓斌

▼谷仓门与仓库,Barn Doors & Warehouses © 吕晓斌

▼室内细节,Interior detail © 吕晓斌

▼楼梯,Staircase © 郑杰

▼楼梯间,Staircase © 吕晓斌

▼楼梯间,Staircase © 吕晓斌

▼餐厅区域,Dining area © 郑杰

▼吧台和厨房,Bar and kitchen © 吕晓斌

▼餐厅和卧室入口,Dining room and the entrance to the bedroom © 吕晓斌

▼卧室,Bedroom © 吕晓斌

▼室内细节,Interior detail

▼衣帽间,Cloakroom © 吕晓斌

▼盥洗台&淋浴间,Washstand & Shower room © 郑杰

▼玄关,Entrance © 郑杰

▼分析图1,Diagram 1 © 张烨建筑事务所

▼分析图2,Diagram 2 © 张烨建筑事务所

▼地下室平面图,Basement floor plan © 张烨建筑事务所

▼一层平面图,Ground floor plan © 张烨建筑事务所

项目名称:手帐博主阿怪的家
项目地点:上海市宝山区大华铂金华府
项目面积:200㎡
设计单位:张烨建筑事务所
网址: www.lza-design.com
主持设计:张烨
设计团队:李江峰,新叶丹
施工团队:上海邑通道具股份有限公司
建成时间: 2022年2月
摄影:吕晓斌、郑杰

Project Name: Hand account blogger Aguai’s home
Project Location: Dahua Platinum Palace, Baoshan District, Shanghai
Architect’s Firm: LZArchitects
Website:www.lza-design.com
Design Team: Zhang Ye,Li Jiangfeng,Hani Shin
Construction team: Shanghai Yitong Furniture Co., Ltd. Etc.
Completion time: Feb 2022
Photography: CL studio、Zheng Jie

Release: www.798news.com

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。