位于上海时髦的昔日法租界,坐落在一座建于20世纪老洋房一楼的Blaze是一家现代化的法国小酒馆。

Blaze is a modern French bistro located on the first floor of a twentieth-cen- tury villa Shanghai’s fashionable Former French Concession.

▼项目概览,Overview ©Victor Marvillet

该项目的出发点是对传统的法国小酒馆和古老的法式小酒馆进行现代诠释,而不是刻意模仿。我们首先将空间缩小为别墅的原始元素:窗户, 大砖拱,砖墙和木板。 接下来,我们通过用镜子和酒架在墙壁上衬砌, 安装长条吧台座位并引入适用于与朋友聚会的大型长桌的方式来定位法国小酒馆的基调。为了使空间充满真实感,我们将原材料(裸露的混凝土地板,砖墙,铁梁)与更精致的细节结合在一起,例如酒吧上的彩色贴面和桦木镶板。

▼室外庭院,The yard ©Victor Marvillet

▼庭院内设置可供室外用餐的长桌, Long tables are set for outdoor dining ©Victor Marvillet

The starting point for this project was to create a modern interpretation of the traditional French bistro and evoke an authentic French atmosphere without being pastiche. We first stripped the space down to the villa’s orig- inal elements: the windows, large brick arches, brick walls, and wood panel- ling. Next, we introduced the codes of a French bistro by lining the walls with mirrors and wine racks, installing a long bar for counter seating, and bringing in large sharing tables for gathering with friends. To infuse the space with a feeling of authenticity, we combined raw materials (exposed concrete floors, brick walls, iron beams) with more refined details, such as tinted veneers on the bar and birch wood panelling.

▼酒吧入口,Entrance of the bar ©Victor Marvillet

▼从吧台区望向餐厅区, View from the bar to the indoor dining area ©Victor Marvillet

▼长条吧台座位,A long bar for counter seating ©Victor Marvillet

餐厅座位的焦点是两个可用于大型聚会的大桌子,在排成一排靠墙的长软座上还有更多座位,吧台边也可放置较低的座位。我们很乐意提供各种座位安排,以适应任何客户的需求并促进客人之间的互动。同时,在空间中间的混凝土地板上种植了醒目的无花果树,从而平衡了工业风设计并带来了自然的通风感。

The focal point of the restaurant’s seating is two sizeable tables for large parties, with further seating available at the long banquettes lining the walls, the lower seats, and of course, at the counter. We were mindful of providing a range of seating arrangements to accommodate the needs of any customer and facilitate interaction amongst guests. Meanwhile, a striking fig tree was planted on the concrete floor in the middle of the space, thereby balancing the more industrial features and introducing a sense of natural airiness.

▼从长桌用餐区望向长软座用餐区 ©Victor Marvillet
View from sizeable tables to the lower seats area

▼靠墙的长型软座,The lower seats area by the wall ©Victor Marvillet

▼背倚木板与红砖墙的长软座区域,The long seating area backed by wooden boards and red brick walls ©Victor Marvillet

Blaze为宾客提供在外出就餐时如同在朋友家中享用美食氛围的体验。

Blaze simultaneously offers its guests the atmosphere of dining at a friend’s home with the experience of eating out.

▼用餐区夜景,Night view of the dining area ©Victor Marvillet

▼项目外观夜景,Night view of the exterior ©Victor Marvillet

▼平面图,Plan ©Mirabeau Architecture

Client:Blaz Co.,Ltd
Location:Shanghai – 20 Donghu Rd
Year:2020-11-15
Size:190m²
Interior design:Vladimir Mirabeau
Construction team:Shanghai INSPIRED Construction and design Co.,Ltd
Photography:Victor Marvillet (http://www.victor-marvillet.com

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。