SPA疗愈身体,设计疗愈心灵,旨在为客人打造一场身心之旅。项目地位于东阳市,一栋两层楼的商铺,典型的红砖外立面是这栋建筑的主要特征。设计师尝试打断这种连续性,产生一些不同。

SPA heals the body and is designed to heal the mind, aiming to create a physical and mental journey for guests. The project is located in Dongyang City, a two-story shop. The typical red brick facade is the main feature of this building. Designers try to break this continuity and make something different.

▼项目概览,overall of the project ©王大丑

空间整体以暗红色为基本色,这是一种常见于摩洛哥和中东地区住宅外墙的颜色,设计师试图借此打造一个富有异域色彩的室内空间。墙面使用暗红色系的艺术涂料。地面铺以定制的复古手工地砖,采用与墙面相协调的颜色。如设计师所愿,形成了一个富有多重含义的暧色系空间。有人或许会想到摩洛哥,有人或许会想到非洲。建筑刺激人们的感知,唤起属于他们自己的记忆。在自然光和人工光源相互配合之下,冬言岸彤在白天和黑夜之间呈现惊人的转变效果,当太阳落山之后,它仿佛变成了一盏灯笼,散发出柔和的光芒。

The space is based on dark red, a color commonly found on the facades of houses in Morocco and the Middle East, to create an exotic interior. Metope uses the artistic coating of dark red department. The floors are laid with custom vintage handmade tiles in a color that harmonizes with the walls. Like stylist PLACE wishes, formed a rich multi meaning WARM color DEPARTMENT space. Some might think of Morocco, others might think of Africa. Architecture stimulates people’s perception and evokes their own memories. With the combination of natural and artificial light sources, Winter Yan-an-Tong shows a surprising transformation effect between day and night. When the sun goes down, it seems to turn into a lantern, emitting a soft light.

▼空间整体以暗红色为基本色,the space is based on dark red ©王大丑

 

外立面
Facade

一楼采用大面积的落地玻璃,二楼SPA区采用镂空隔断,既能提高空间的私密性,又能在光线的影响下变化无穷。通过门厅打破原本有序的排列,创造出虚实相间的光影效果。

The first floor adopts a large area of floor-to-ceiling glass, the SPA area on the second floor adopts hollow partition, which can not only improve the privacy of the space, but also change infinitely under the influence of light. The foyer breaks the original orderly arrangement and creates a light and shadow effect between virtual and real.

▼外立面,facade ©王大丑

▼户外活动区,outdoor activity area ©王大丑

 

功能分区
Function Partition

一层为接待区、等候区、活动休闲区、VIP室、VIP茶歇区;二层为SPA室。

The first floor consists of reception area, waiting area, activity and leisure area, VIP room and VIP tea break area. SPA room on the second floor.

▼一层平面图,ground floor plan ©杭州思所设计工作室

▼二层平面图,upper floor plan ©杭州思所设计工作室

 

入口
Entrance

延长客人到接待区域的空间动线,通过大片的景观花园进入室内,以增强客人的体验感。进门大型的几何吊灯,与老木板挂画,组成艺术装置,右侧镂空砖墙面引入光线的同时,也便于与接待区建立联系。

Extend the space movement line from the reception area to the interior through the large landscaped garden to enhance the guest experience. The large geometric chandelier in the door, and the old wooden board hang pictures, constitute an art installation, the right side of the hollow brick wall surface to introduce light, but also facilitate the establishment of a connection with the reception area.

▼入口,entrance ©王大丑

▼接待空间,reception area ©王大丑

▼接待台,reception desk ©王大丑

 

走廊
Corridor

挑高的拱形走廊搭配定制的铁艺烛台,为客人进入空间打造庄严神秘的仪式感。

High arched corridor with custom iron candlestick, for guests to enter the space to create a solemn and mysterious sense of ceremony.

▼走廊,corridor ©王大丑

 

活动休闲区
Leisure area

采用定制家具及摩洛哥布艺抱枕、坐垫等,配有独立的户外活动区域,营造舒适悠闲的空间氛围。

Custom furniture, Moroccan cloth pillows, cushions, etc., equipped with an independent outdoor activity area, creating a comfortable and leisurely space atmosphere.

▼活动休闲区概览,overall of the leisure area ©王大丑

▼富有异域色彩的室内空间,exotic interior space ©王大丑

▼活动休闲区细部,details the leisure area ©王大丑

 

水吧
Water Bar

手工打造的实木水吧台,在户外光影的投射下褶褶生辉,尽显东方匠人精神。

The handmade solid wood water bar shows the Oriental craftsmanship spirit with its pleats and wrinkles under the outdoor light and shadow.

▼手工实木水吧台,handmade solid wood water bar ©王大丑

 

VIP室
VIP Room

设有独立的茶歇区,水吧,并配套独立的户外花园,提供了视觉舒适的温暖氛围。

Separate tea break area, water bar and separate outdoor garden provide a warm atmosphere with visual comfort.

▼茶歇区,tea break area ©王大丑

▼视觉舒适的温暖氛围,warm atmosphere with visual comfort ©王大丑

▼等候区,waiting area ©王大丑

▼VIP室,VIP room ©王大丑

▼VIP室窗口与烛台,openings and candlestick of the VIP room ©王大丑

 

二楼SPA室
SPA room on the second floor

需要打造静谧的空间氛围,摒弃传统空间中的刺眼光源,以氛围光为主要光源,幽暗的环境可以让客人更好的享受SPA带来的全身心的放松。

it is necessary to create a quiet space atmosphere, abandon the dazzling light source in the traditional space, and take the atmosphere light as the main light source. The dark environment can make guests better enjoy the relaxation brought by SPA.

▼二楼SPA室,SPA room on the second floor ©王大丑

▼二楼SPA室细部,details of the SPA room on the second floor ©王大丑

▼淋浴间,shower room ©王大丑

▼剖面图,sections ©杭州思所设计工作室

项目名称:冬言岸彤-东阳店
设计方:杭州思所设计工作室
联系邮箱:351107069@qq.com
项目设计 & 完成年份:2021年8月&2022年4月
主创及设计团队:宋清芸、吴小勇、常欢
项目地址:浙江省金华市东阳市关山北路与江滨北街交叉口
建筑面积:1000m²
摄影版权:王大丑
合作方:杭州澜廷装饰
客户:冬言岸彤美容院
主要使用材料:艺术水泥、手工砖、实木老料

Project name: Doyaton
Designer Hangzhou Si Suo design
Mailbox 351107069@qq.com
Project design date August , 2021
Creator and design team Song Qingyun,Wu Xiaoyong, Chang Huan
Project address Intersection of Guanshan North Road and Jiangbin North Street, Dongyang City, Jinhua City, Zhejiang Province
Building area: 1000m²
Photography copyright: Wang Dachou
Partner: Hangzhou Lanting Decoration
Customer: Li Meng
Main materials: Art cement, handmade brick, solid wood

发布/宙书网

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用*标注