本次项目创造了一个可以实现这一点的地方:舒适灵活的运动空间,同时也是一个温暖平静的冥想环境。

It is said that yoga is the union of body and mind. Our job was to find a place where this was possible, creating a comfortable and flexible space to practice sports as well as a warm and calm environment for meditation.

▼项目入口,Entrance ©Iván Casal Nieto

狭长的室内空间,像是一张空白的画布,团队决定根据商定的需求将其分成三个部分。以场地中间的一个模块为规划要素,由砖块构成的隔断为空间划分出清晰的布局,使空间动线更加流畅。这里也是服务设施的所在地:洗手间、更衣室和仓库储存区。

The initial space was a blank canvas, a long and narrow floor that we decided to divide into three sections according to the agreed needs. The organizing element is a module located in the middle of the premises made up of exposed brick partitions that draw a broken path in the floor and give greater fluidity to the circulation space. This is where the services are located: toilets, changing rooms and the warehouse storage area.

▼从前厅望向街景,View from the front of the premise to the street ©Iván Casal Nieto

▼前厅内景,Arrangement of the front of the premises  ©Iván Casal Nieto

与此同时,红砖模块也为室内界定了两个主要空间,一个是位于场所前厅的茶馆和前台,另一处则是位于空间后方的瑜伽练习室。通过这种方式,每个区域都与前后空间自然连接,从而为空间连续性创造了机会。

In turn, this element delimits the two main spaces, one used as a teahouse and reception at the front of the premises, and the other for the practice of yoga and located in the background. This way, it is possible to get a continuity since each area connects to the previous one and to the next in a natural way.

▼从环形座位区望向服务设施模块,View from the circular seating area to the module where the service facilities located ©Iván Casal Nieto

▼座位区,Seating area ©Iván Casal Nieto

为了打造出理想中的环境,设计团队采用一系列如木材、原生态混凝土等天然材料,同时,巧妙地运用建造技术将砖块与工业风的水龙头等外露装置相结合,不仅为空间营造出温暖而简洁的氛围,同时将客户体验转移到关注自然本身及其传递的平静。

With the aim of creating the desired environment, we use a series of materials and construction techniques that give warmth and simplicity to the space. That is why we decided to use the materials in their most natural state: wood, concrete with its imperfections, and brick combined with exposed installations and industrial-style taps. Thus, the essence of this place is focused on the nature itself and the peace that it transmits.

▼瑜伽教室内景,Arrangement of the yoga room ©Iván Casal Nieto

设计团队希望透过设计为大众展现瑜伽的哲学,因此,除分区布局外,家具也扮演了重要的角色。例如,茶室的连续吧台创造了一个信任的环境,教室里储存材料的货架则有助于打造空间秩序与清洁。在瑜伽练习中,太阳是极其重要的元素,因此团队决定借鉴太阳的形状,应用在多处重要区域的镜子和照明设备中,以传达这种象征意义。

Through design we wanted to reflect the philosophy of yoga and the furniture plays a fundamental role here. For example, the continuous bar of the tearoom creates an environment of trust, and the shelves to store the material in the classroom contributes to create order and cleanliness. The connection with the sun is essential in the practice of yoga so we decided to use this symbolism in the shape and lighting of the mirrors located in the most important areas of the place.

▼从瑜伽教室内部望向器材存储区域,  View from inside of the yoga room to the storage shelves ©Iván Casal Nieto

▼具有象征意义的镜子,The symbolism mirror ©Iván Casal Nieto

灯光照明在项目中也发挥了重要的作用。通过在室内设置大窗户,不仅有效促进了自然光的进入,还可与人工照明相互协作,以适应不同的环境。

Lighting also plays a fundamental role in the project. In this sense, the objective was to enhance the entry of natural light with large windows, complementing it with artificial lighting, adapted to the different environments.

▼大窗户与人工照明相互协作以适应不同的环境 ©Iván Casal Nieto
The large windows complementing with artificial lighting to adapted the different environments

▼镜子近景,Detailed view of the mirror ©Iván Casal Nieto

简而言之,步入这个空间就好像是开启了一段旅程,用户一进入便脱离了原本的快节奏生活,并通过身体和心灵逐渐与空间建立联系。

In short, the project symbolizes a journey where, upon entering, the user leaves behind the fast pace of life and gradually connects with the space through body and mind.

▼室内材料近景,Detailed view of the interior materials ©Iván Casal Nieto

▼洗手间,Bathroom ©Iván Casal Nieto

Design: NAN Arquitectos (www.nanarquitectos.com)
Team: Alberto F. Reiriz, Vicente Pillado, Sofía Agulló
Area: 146 square metres
Photography: Iván Casal Nieto ( www.ivancasalnieto.com )
Project size:146 m2
Project Budget:EUR 150,000.00
Completion date:2021
Building levels:1

发布/宙书网

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用*标注