该项目位于安西昂(Ansião)村的中心地带,其重点是对作为Tarouca餐酒吧一部分的旧游戏室进行翻新和改造。从本质上讲,该项目旨在赋予空间一种全新的活力,使其营造一种温馨的氛围,不仅可以供人们前来就餐,而且可以作为休闲社交的场所。基于此,我们考虑到可以包括一个带桌椅的空间,以及一个带沙发和火炉的中央区域。

Set within the heart of the village of Ansião, the focus of this project was the renovation an old games room, that was part of a restaurant, Tarouca Gastro Bar. In its essence, the project aimed at giving the space a new dynamic that would give it a welcoming ambience, not only for people going for a meal, but also for relaxing and socialising. With this in mind, it was possible to include a space with tables, as well as a central area with sofas and a fire stove.

▼项目概览,overview of the project © Hugo Santos Silva

▼带桌椅的用餐区,the dining area with tables and chairs © Hugo Santos Silva

▼带沙发和火炉的中央区域,the central area with sofas and a fire stove © Hugo Santos Silva

▼软座区,soft seating area © Hugo Santos Silva

最初的挑战之一是在用餐区和该商户的后厨区之间创造一个更隐蔽的过渡区域。因此,我们选用木板作为这两个空间之间的物理屏障,从而加强用餐区的隐私性。

One of the initial challenges was creating a more secluded area between the dining room and the area designated to reach the technical part of the establishment. Therefore, the choice was to incorporate wooden panels that work as a physical barrier between these two spaces, which allow for more privacy in the dining area.

▼松木作为主要元素,pine wood as the main element © Hugo Santos Silva

▼木板作为两个空间之间的物理屏障,wooden panels that work as a physical barrier between these two spaces © Hugo Santos Silva

▼木板隔绝的过渡区域,the transition area isolated by wooden panels © Hugo Santos Silva

木材的使用是整个项目的关键元素,它为房间带来了亲切感和舒适感。除墙面和地板覆盖物外,这个项目的所有元素——室内家具、酒架和板材——都是由我们工作室设计并由松木制成的,与胶合板材质的假天花板以及悬挂的照明元素形成对比。

The key element is the use of wood, which yields an intimate and cosy feel to the room. Besides the wall and floor coverings, all the elements which conclude this project – interior furniture, wine rack and panels – are designed by our studio and made of pine wood, contrasting with the false ceiling in plywood, plus the suspended lighting elements.

▼木板细部,details of the wooden panels © Hugo Santos Silva

▼透过木板看中央区域,view of the central area through the wooden panel © Hugo Santos Silva

▼平面图,plan © Bruno Dias Arquitectura

▼剖面01,section 01 © Bruno Dias Arquitectura

▼剖面02,section 02 © Bruno Dias Arquitectura

▼家具立面和轴测,furniture elevation and axon © Bruno Dias Arquitectura

Project: 2022
Construction: 2022
Client: Tarouca Gastro Bar
Location: Avenida Dr. Vítor Faveiro, Ansião
Rehabilitated Area: 39,22 m²
Architecure: Bruno Dias Arquitectura
Project Team: Bruno Lucas Dias, Tânia Matias, Cristiana Henriques
Carpentry: Limocos
Electricity: Celso Marques
Floors: Paumarc

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用*标注