旧金山音乐学院(SFCM)全新的Ute & William K. Bowes表演艺术中心位于旧金山市民中心的核心地带,由Mark Cavagnero Associates事务所设计。新建筑堪称一座“垂直校园”,将学生宿舍、餐厅、教室、排练室、表演空间和广播电台都融合在同一屋檐下。

Located in the heart of San Francisco’s Civic Center, the city’s performing arts district, the Ute & William K. Bowes, Jr. Center for Performing Arts at the San Francisco Conservatory of Music (SFCM) was designed by Mark Cavagnero Associates (Cavagnero) as a “vertical campus” that incorporates student housing, dining, classrooms, rehearsal rooms, performance spaces, and a radio station all under one roof.

▼项目鸟瞰,aerial of the project © Tim Griffith

“我们设计的Bowes中心旨在表达学院的使命,让学生和公众可以在同一个充满热情且鼓舞人心的空间内共享音乐体验。”事务所创始人Mark Cavagnero表示,“我们很欣慰看到这座建筑的落成,并希望这座建筑能激励学生在城市表演艺术领袖的带领下学习、社交和创造。”

“We designed the Bowes Center as an expression of the Conservatory’s mission, where students and the public can come together to experience music in a welcoming, inspiring space,” said Mark Cavagnero, Founding Principal of Mark Cavagnero Associates. “It’s so gratifying to see it come alive; we hope the building inspires students to learn, connect, and create, in the context of the city’s performing arts leaders.”

▼外观概览,exterior view of the building © Tim Griffith

该中心的命名是为了纪念和表彰William K. Bowes, Jr. 基金会为学院贡献的4640万美元捐款,这也是迄今为止该音乐学校获得的最大一笔资金捐赠;此外,William K. Bowes, Jr.先生还是SFCM的长期支持者和受托人。由本表演艺术中心步行即可达到位于橡树街50号的Ann Getty中心。自2006年以来,Bowes中心一直是音乐学院学生们的家,为多达420名学生提供了住房。该建筑还包括27套出租公寓,这些公寓将提供给场地上原建筑中的租户,并大大提升了居住者们的生活环境。

The Center is named in honor and recognition of the $46.4M gift from the William K. Bowes, Jr. Foundation, which marks the largest capital gift ever made to a music school; the Foundation’s namesake was a longtime SFCM supporter and trustee. Walking distance to SFCM’s Ann Getty Center at 50 Oak Street, the Conservatory’s home since 2006, the Bowes Center creates housing for up to 420 students. The building also includes 27 rent-stabilized apartments, which upgrade and replace existing units from the site’s previous building for its prior tenants.

▼建筑底层向城市街道开放,the ground floor opens to the city street © Kyle Jeffers

▼行人可以透过玻璃观看内部的演出,pedestrians can view the performance inside through glass © Kyle Jeffers

Cavagnero事务所的设计强调开放、参与,以及采用透明玻璃体量为室内引入充足的外部光线。落成后的Bowes中心充满了人文风景以及美妙的音乐声,邀请着过路的行人在这个繁忙的十字路口驻足停歇,透过底层珠宝匣般的Cha Chi Ming独奏大厅的落地窗观看表演。中心最顶部的两层同样设有从地板到天花板的大型落地窗,每到夜晚就如城市中的灯塔一样闪闪发光。顶部两个楼层中包括可容纳200个座位的Barbro Osher演奏厅、一系列灵活的活动空间,以及一座拥有无与伦比的景观视野的屋顶露台。从屋顶露台能够远眺到市政厅、戴维斯交响音乐厅、战争纪念歌剧院,以及其他著名城市地标。

Cavagnero’s design emphasizes openness, engagement, and light through its exterior of white and transparent glass. Filled with the sights and sounds of music, the Bowes Center invites passersby at this active intersection to see performances through floor to ceiling windows in its ground floor jewel-box Cha Chi Ming Recital Hall. The top two floors glow like a beacon at night, with floor to ceiling windows, the 200-seat Barbro Osher Recital Hall, flexible event space, and roof terrace offering unparalleled views of City Hall, Davies Symphony Hall, the War Memorial Opera House, and other landmarks.

▼顶部两层如同城市中的灯塔,the top two floors are like lighthouses in the city © Tim Griffith

▼由Bowes中心看市政厅,viewing the City hall from the Bowes center © Tim Griffith

SFCM主席David Stull说:“我们很高兴为Bowes中心揭幕。对我们来说,创造一个鼓励公众参与、打破世俗偏见的空间非常重要。长期以来,古典音乐的世界一直被视为是具有排他性,且很难让公众参与其中的。而该建筑却以极佳的透明度,热情地邀请公众进入并建立联系。对于学生来说,它则提供了更多住房,并创造出学科之间的互动机会,它向人们证明了对音乐的热情可以建立在可持续的职业生涯上,更可以是人们毕生的追求。通过创造富有吸引力的空间,并提供每年90%的免费演出,我们希望能够将该中心的活力延伸至建筑的围墙之外,融入到社区当中。”

“We’re thrilled to inaugurate the Bowes Center,” said SFCM President David Stull. “It was very important to us to create a space that encourages access and breaks down silos. For too long, the world of classical music has been seen as exclusive, with a huge barrier to entry—in its transparency, the Bowes Center invites the public in and builds connection. For students, it creates more housing and interaction between the disciplines to illustrate that a passion in music can build sustainable careers and lifelong pursuits. By creating an inviting space and offering free admission for 90% of our performances each year, we hope to build a community beyond our walls.”

▼立面细部,details of the facade © Tim Griffith

▼顶层露台,roof top terrace © Tim Griffith

基于Cavagnero事务所在SFJAZZ永久性场馆项目中的创新,设计团队在本项目中进一步实现了具有高超透明度的玻璃外立面,同时保证了室内空间具有超标准的声学质量。该项目对于声学方面的要求极其严苛,12个楼层中混合了表演、练习、录音和居住等不同功能,因此每个楼层对声学的要求都不同,且声学设计因建筑邻近Van Ness大道而变得更加复杂。为了实现富有凝聚力的设计语言,同时满足建筑极高的声学需求,Cavagnero团队研发了一种需特别定制的幕墙系统,以无缝的建筑外壳满足了内部所有声学需求。在与Kirkegaard Associates、Tipping Structural Engineers和幕墙制造商CS Erectors紧密合作下,Cavagnero提高了玻璃材质在高声学水平上的性能极限。设计利用双层玻璃幕墙和浮动结构板来隔离来自街道的噪音和振动传输,同时以材质的透明度保持表演空间的开放。双层玻璃系统也为设计提供了可持续的元素,在室内外环境之间提供了额外的热缓冲层。

Building on the firm’s innovations in the design of SFJAZZ, Cavagnero’s design for Bowes achieves the transparency of a glass exterior, while exceeding its rigorous acoustic requirements. To achieve a cohesive design language, while meeting its high acoustic demands—which change from floor to floor, with a mix of performance, practice, recording, and residential spaces throughout its twelve stories, and are made more complex by the neighboring Van Ness Avenue—the Cavagnero team designed a custom curtainwall system that integrates all acoustic requirements into one seamless envelope. Collaborating with Kirkegaard Associates, Tipping Structural Engineers, and curtainwall fabricator CS Erectors, Cavagnero pushed the boundaries of glass’s capacity to perform at high acoustic levels. The design utilizes double-glazed walls and a floating structural slab to isolate noise and vibration transmission from the street, while maintaining transparency into the performance spaces. The double-glazed system also provides a sustainable element to the design, creating additional thermal buffer.

▼位于底层的Bowes大厅,Bowes Hall on the ground floor © Tim Griffith

▼位于顶层的Barbro Osher演奏厅,Barbro Osher Recital Hall on the top floor © Kyle Jeffers

新媒体中心坐落于Bowes中心的第二层,设有工作室、教室,以及对希望参与音乐学院技术与应用作曲课程的学生们至关重要的听力室。利用学校在表演艺术区的地理位置,以及靠近硅谷的优势,本项目鼓励了那些受过古典教育的作曲家参与到电影和视频游戏的配乐工作中。本中心与SFJAZZ也有着紧密的合作,来自SFJAZZ专门研究“起源、爵士与美国音乐”的学生们也可以来本中心进行学习活动。教室、键盘实验室、黑盒子技术厅,以及为所有SFCM学生准备的录音室位于中心的地下一层,这些空间均具有极高的声学控制系统,为学生们提供了最一流的专业体验。住房单元则位于建筑的三到十一层,设有一居室到三居室等不同户型选择,每个房间都是隔音的,便于学生们在课外时间进行音乐练习。住房单元中的其中一层是专门为旧金山芭蕾舞学生准备的,这一举措为音乐学院与附近旧金山芭蕾舞团带来了前所未有的合作关系,使两家机构的友谊得以延伸。

On the Bowes Center’s second level, the Center for New Media features studio space, lesson rooms, and critical listening rooms for students participating in the Conservatory’s Technology and Applied Composition Program. Capitalizing on the school’s location in the performing arts district, and proximity to Silicon Valley, the program prepares classically trained composers to score film and video games. The center is also used by students in SFCM’s Roots, Jazz, and American Music Program, created in partnership with SFJAZZ. Classrooms, keyboard labs, a black box Technology Hall, and a recording studio for all SFCM students are located in highly acoustically controlled spaces in the below ground levels. Floors three through 11 hold one, two, and three-bedroom housing units, each acoustically isolated for practicing. One floor is dedicated to housing for San Francisco Ballet Students as an extension of the Conservatory’s unprecedented partnership with the nearby SF Ballet.

▼专业的设施与声学控制系统,professional facility with acoustic control system © Tim Griffith

▼教室/排练室,classroom / rehearsal room © Kyle Jeffers

综上所述,Bowes中心作为一座“垂直校园”,为学校师生们提供了经济适用的公寓、餐厅、教室、排练室、表演空间、教师办公室,以及广播电台空间,设计旨在让学生能够在完备的设施与充满协作精神的环境中创作、学习和分享音乐。中心以为学校捐赠了4640万美元的William K. Bowes, Jr.基金会命名,落成后的建筑将学校的面积扩大了一倍,并为学校提供了最先进的教学设施以及三座全新的表演大厅。

A “vertical campus” that incorporates affordable student housing, dining, classrooms, rehearsal rooms, performance spaces, faculty offices, and a radio station under a single roof, the Bowes Center is designed to enable students to create, learn, and share music in an integrated, collaborative environment. Named in honor and recognition of the $46.4M gift from the William K. Bowes, Jr. Foundation, the Bowes Center doubles the school’s square footage and features state-of-the-art teaching facilities and three new performance halls.

▼充足的非正式会议与社交空间,ample space for informal meetings and socializing © Tim Griffith

▼学生公寓室内,interior of the student apartment © Tim Griffith

Technical sheet
Architect: Mark Cavagnero Associates
Location: 200 Van Ness Ave.
San Francisco, CA
Completion Date: 2021
Total Square Footage: 170,000 square feet
Materials: White and transparent glass
Cavagnero Project Team
Mark Cavagnero, Founding Principal
Kang Kiang, Principal
Katy Hawkins, Associate
David Kwon
Robert Shepherd
Tim Waters
Joseph Holsen
Olga Luebker
David Bibliowicz
Sean Wong
Blake Perkins
Melanie Stepanicich
Project Collaborators
General Contractor: Charles Pankow Builders
Owner’s Representative: Equity Community Builders
MEP Engineer: Meyers+ Engineers
Structural Engineer: Tipping Structural Engineers
Civil Engineer: Luk and Associates
Façade Consultant: Maurya McClintock Facades
Waterproofing: Simpson Gumpertz & Heger
Landscape Architect: GLS
Lighting Consultant: Auerbach Glasow
Theater Consultant: The Shalleck Collaborative
Performance Space Acoustician:  Kirkegaard Associates
Housing Acoustician: Salter Inc.
Code Consultant: Reax
Façade Maintenance: CS Caulkins
Door Hardware: Campbell McCabe
Signage: ClearstorySustainability: Thornton Tomasetti
Elevator Consultant: Syska Henessy
Facade Contractor: CS Erectors
Architectural Woodwork: Fetzer Architectural Woodwork
AV Integrator: BBI Inc.

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用*标注